Reageer op: De kachel van de toekomst

#212159
 le bricoleur
Bijdrager

Bosbess,

elektriciteit is geen energiebron maar een vorm van energieoverdracht. De elektriciteit die men verbruikt moet ergens opgewekt worden uit energiebronnen zoals gas of olie. Men vermijdt dus geen milieubelasting, men verplaatst alleen de uitstoot. Het is net zo als met E-auto’s: die produceren weliswaar bij het rijden geen uitstoot, die is alleen verplaatst naar de elektriciteitscentrales.

Alleen als de elektrische energie ‘groen’ door zonnepanelen of windturbines opgewekt wordt kan men van het vermijden van CO2-uitstoot spreken. Maar als men een total-lifecycle-analysis maakt (dus welke milieubelasting ontstaat bij het maken, installeren, onderhouden en afbreken/recyclen) dan zijn ook deze vormen van energie niet milieu-neutraal.

Over atoomenergie wil ik het hier niet hebben, want daar is de total-lifecycle-problematiek nog helemaal niet opgelost zolang wij het afval alleen maar ‘veilig’ opbergen in plaats van opwerken of recyclen.

Overigens, uw  climatisation reversible, die in de winter als warmtepomp werkt, heeft meer dan 100% opbrengst; afhankelijk van de temperatuurverschillen waarmee deze werkt is de COP (coëfficiënt of performance) in de ordergrootte van 2,5 à 4, men zou dus, wetenschappelijk niet helemaal correct, van 250 à 400% opbrengst kunnen spreken.

 

 

Christian von Klösterlein - bricoleur par passion, pas par necessité.
http://www.klussen-in-frankrijk.eu/

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account