Reageer op: Internet haut débit voor iedereen

#210781
 jako 
Bijdrager

In een groot deel van Frankrijk is de 700 MHz band nog in gebruik voor televisiekanalen van de TNT. In dit artikel staat de planning beschreven van het vrijmaken van de 700 MHz band in de verschillende regio’s. Parijs was al in fase nul al in 2016 aan de beurt. In fase 13 wordt het noordwesten van Frankrijk pas omgezet op 25 juni 2019.

Het is uiteraard aan de providers wanneer die tijd en geld beschikbaar kunnen/willen stellen om te beginnen met het uitbreiden van masten in de reeds omgezette regio’s. Maar aangezien ze dik de portemonnee hebben moeten duiken om de licenties te kopen mag je aannemen dat de animo groot is om daar ook gebruik van te maken. Zoals in het artikel beschreven loopt de vergunning voor ingebruikname van de 700 Mhz band achter het vrijmaken van die band aan. Voor fase 13 is dat pas 1 juli 2019, maar in fase 1 gebied (zuid-oosten) mag de uitrol al sinds 1 januari 2018 plaatsvinden.

Helaas zit die 700 Mhz band inderdaad nog in weinig apparaten. Wellicht is een firmware upgrade voldoende om de band toe te voegen en is het meer onwetendheid van fabrikanten dan fysieke onmogelijkheid. Voor de lange afstand wordt momenteel de 800 Mhz band gebruikt, die moet je dus in ieder geval hebben om contact te kunnen krijgen met een veraf gelegen zendmast. Het is wat dat betreft simpel: hoe drukker de zendmast, hoe meer frequenties de providers in dezelfde mast in gebruik nemen. Hoe hoger de frequentie, hoe sneller het internet, maar hoe korter het bereik. De gebruikers sorteren zich dus vanzelf uit: het mobiele device probeert de hoogst beschikbare frequentie en zakt af naar wat die kan vinden. De meeste gebruikers zitten dicht bij de zendmast en delen met z’n allen enkele snelle frequentiebanden, wie veraf zit krijgt vanzelf een lage frequentie die minder snel is, maar ook minder druk.

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account