Reageer op: Stil op het forum

#210011
 capitaine 
Bijdrager

Ja je zou het bijna denken Christian.
Maar naast klussen in huis, dan ga je toch een beetje in de tuin aan de gang?
Of met een hobby, een wijnhuis bezoeken?
Of is men ingekakt.

Over wijnhuizen.

In het mooie Renaison zijn we neergestreken tussen de akkers van de Côte Roannaise.
De Côte Roannaise bevat een gebied van ongeveer 200 vierkante kilometer en heeft een bijzondere oude wijn geschiedenis mede door de Heer van Forez, de monikken van de abdij van Ambierle, en de kasteelheer Jacques Coeur.
Later toen de stoffen-industrie zijn hoogtepunt bereikte was er geld genoeg om zich een goede wijn voor te zetten, en zo komt het dat kleine producteurs een voortreffelijke wijn maken van de Gamay-druif.
Serol met de huiswijn van het beste restaurant ter wereld, JB Clair met zijn moeserende wijn die de wereld over gaat, Vincent Giraudon met de Quercus die driftig maar verleidelijk je gehemelte bewerkt bij een goed gebraad, of wat te zeggen van de zoete rosé van Michel Desormière of de droge rosé van Domaine de la Paroisse eens opgestart in het jaar 1680 en nog steeds in dezelfde familie.
Ik heb gisteren de eer gehad een fles 1878 te mogen proeven, een wijn van stokken van 140 jaar oud (!)
De mannen en vrouwen viticulture zijn druk in de weer met de nieuwe aanwas, alles is gesnoeid, Tonton Robert slaat nog wat palen in de grond om de ranken te begeleiden, Michel heeft een nieuw dak op de loods, en schoonzoon Guido is een museum aan het inrichten van de oude werktuigen van meneer Clair.
Nu maar hopen dat de vorst is afgelopen, echt afgelopen bedoel ik.
Afgelopen jaar in mei begon het opeens twee nachten te vriezen en ging meer dan een derde van de oogst verloren.
Als U iemand ooit in de buurt is van Lyon/Maçon/Clermont-Ferrand, de Côte Roannaise is zeker de moeite waard.

Cees.

©2018 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account