Reageer op: Voilà de nieuwe Franse regering

#209575
 ratatouille
Bijdrager

Nadat alt-right voorman Steve Bannon door Trump was ontslagen, heeft zijn Europa tour even halt gehouden in Lille, waar hij de net opnieuw gekozen Marine Le Pen (geen tegenkandidaten) kwam vergezellen op het congres. Na zijn speech in Zurich op dinsdag, voor een zaal joelende nationalistisch ingestelde Zwitsers, ‘Als er gezegd wordt dat jullie racisten zijn en xenofoben, dan draag je die kreten trots als een eremedaille’ was nu Frankrijk aan de beurt.

Vlak voor Bannons opwachting bij het Front National, lekte een video uit waarin de nummer twee van de Front National de jeunesse, Davy Rodriguez, uit een bar komt en scheldend “stront negers” roept, iets wat hij zelf ontkent, maar op de video is te horen. Toevallig of niet, Le Pen heeft de directe tijdelijke schorsing van Davy Rodriguez bevestigd.

Daarmee neemt ze afstand van haar vader, die op dit congres zijn ere titel is kwijtgeraakt, en om die richting verder te sturen heeft Marine Le Pen de partijnaam gewijzigd van Front National in Rassemblement national, het voorstel werd door geënquêteerde leden nipt overgenomen.

Met de nieuwe naam hoopt dochter Marine Le Pen aantrekkelijker te worden voor toekomstige regeringsdeelname, iets dat steeds verder weg lijkt te drijven, haar aanhang ziet het niet gebeuren. Maar Le Pen denkt onder andere met Frans protectionisme succes te kunnen behalen, en wijst dan op Trump en zijn staaloorlog.

Terwijl juist de EU sterk kan staan om gemeenschappelijk een weerwoord te bieden tegen protectionisme. Frankrijk alleen zou worden weggevaagd in een directe handelsoorlog met de USA. Net zoals de UK nu problemen heeft om een effectieve lobby te organiseren om -indien bewezen- Rusland te straffen voor de zenuwgas moord op een voormalige spion. Boycot en confrontatie kan je moeilijk alleen, Frankrijk en de UK hebben de EU harder nodig dan Le Pen en May doen voorkomen.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account