Reageer op: Verhuren: nieuwe regels voor de diagnostic électrique.

#209533

Bosbess, de aanvullende vraag die je een dezer dagen nog zou kunnen stellen zal ik dan meteen maar beantwoorden. Die diagnostic électrique is verplicht, maar wat gebeurt er met de resultaten van zo’n controle? In dit geval niet meer dan wat partijen noodzakelijk vinden of willen doen. Kern: het gaat om een informatie verplichting. Zie ook een discussie uit juli 2016, toen nog toegespitst op de verkoop van onroerend goed. Gezien de staat waarin sommige elektrische installaties zich bevinden, bedrading in katoenen/jute-achtige isolatie gehuld in vaak nog ijzeren buizen, een mise à la terre die bij nadere inspectie niet meer is dan een standaard geel/groen aardedraadje van 2,5 mm² dat, ontdaan van wat isolatie, een halve meter de grond in is gestoken (erkende bouwondernemer!), dan is er nog ruimte voor verbetering.

Deze uitbreiding van de DEO is een stap in de goede richting. Maar laten we wel zijn, je loopt ook hier tegen een merkwaardige mengsmering op. Aan de ene kant een mediterrane cultuur waarbij problemen pas problemen zijn wanneer ze zich werkelijk voordoen (…mais Robert, tu exagères un peu...) met aan de andere kant een steeds meer detailwetgeving najagende centrale overheid die zichzelf in stand houdt via deze bescherming aan de burgers, voor uw eigen bestwil. Terug naar juli 1969, in de Assemblée nationale, Jacques Chaban-Delmas over het functioneren van l’État: <<….Tentaculaire, car, par l’extension indéfinie de ses responsabilités, il a peu à peu mis en tutelle la société française tout entière >>. Ik dwaal wat af, maar het bijft een lastige afweging.

Afsluitend dit citaat uit de Promotelec link: << Pour le secrétaire du Gresel, « il n’y a pas de raison objective de penser que la proportion de points d’insécurité des installations électriques des logements mis en location soit moindre que celle constatée avec le DEO vente. »
La question se pose également concernant les travaux de mise en sécurité qui seront réalisés lorsque des anomalies seront rapportées. « Nous espérons avoir un rythme de mise en sécurité qui s’accélère, reprend Laurent Lhardit, mais on ne peut en préjuger car seule l’information est obligatoire
. >>

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account