Reageer op: Geen TF1 meer op Astra

#209401
 jako 
Bijdrager

Voor Orange en Free dreigt hetzelfde, alleen SFR heeft al een nieuwe overeenkomst met de TF1 groep. Die verplichting tot doorgifte geldt in Nederland, en daar betalen de providers en dus alle Nederlanders ook voor. In tegenstelling tot in Nederland zijn de DVB-T zenders in Frankrijk gratis en zonder abonnement te ontvangen. In Nederland moeten de providers betalen voor doorgifte en dat wil de TF1 groep nu ook,inclusief de verplichting (ook net als in Nederland) om een, door TF1 bepaald, pakket aan zenders en diensten (TF1 replay) af te nemen.

In Nederland leidt dit tot een enorm zenderpakket aan deels nutteloze zenders die slechts als zenderslotvulling gebruikt worden. Dat kan omdat doorgifte verplicht is waarvoor de provider en dus de kijker verplicht moet betalen. Nutteloze zenders zonder kijkers blijven op die manier rendabel, terwijl die in Frankrijk het loodje leggen. (zoals het hoort)

Canal+ heeft nu voortijdig (de onderhandelingen lopen nog) de knuppel in het hoenderhok gegooid: Als de kijkcijfers dalen zal wellicht blijken dat TF1 Canal+ harder nodig heeft dan andersom en kan C+ een doorgiftevergoeding vragen in plaats van die te moeten betalen.

Wordt vervolgd.

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account