Reageer op: Ochtendgymnastiek: comment fendre son bois.

#209390
 Jos le Conseiller 
Bijdrager

Bonjour,

Hout kloven met een bijl is nog niet zo eenvoudig als het lijkt, als je tenminste je rug heel wilt houden en bovendien geen ledematen wilt kwijtraken. Ik heb inmiddels ettelijke stères gekloofd maar nog steeds het gevoel dat er nog wat te leren valt.

Ik heb zelf veel gehad aan dit filmpje op Youtube, waarin de man uitgebreid uitlegt hoe je de bijl moet vasthouden en zwaaien, om met zo min mogelijk inspanning zo veel mogelijk hout te kloven.

Éen tip uit bittere ervaring: als je lang genoeg bezig bent en/of wat vermoeid raakt, maak je ongetwijfeld een keer een overstrike. Met andere woorden je raakt het te kloven blok met de bijlsteel in plaats van de kop, waarna kop en steel droevig van elkaar gescheiden worden. Onhandig, duur en zelfs niet ongevaarlijk. Dat kan worden vermeden door de bijlsteel bij de kop te omwikkelen met stevig touw. Dat hoeft niet zo mooi als hier beschreven, elk stevig geknoopt touw voldoet om de klap van steel op hout voldoende te dempen om de bijl heel- en uw humeur op peil te houden.

Salutations, Jos

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account