Reageer op: Voor wie wat leuks wil beginnen.

#209283
 Sjefke
Bijdrager

Klopt is een heel mooi gebied voor hen die van rust houden. En nog heel authentiek en je hebt er de ruimte.
Wij kunnen het weten, komen er regelmatig (prachtig voor een motortourrit) want ons huis ligt in het noordelijk deel van het aanpalende Parc Naturel Regional Livradois-Forez (region Auvergne, departement Puy de Dome, commune de Lachaux).
Deze montagnes nodigen uit tot veel activiteiten; wandelen, klimmen, fietsen, zwemmen, jagen, en zelfs langlaufen in de winter (Saint-Nicolas-des-Biefs ligt op zo’n 1200 meter hoogte).
Èn ze hebben er voortreffelijke wijn, de Cotes de Roanaisse.
Maar inderdaad, het is wel een regio die de afgelopen jaren op sterven na dood leek. M.n. de jongeren trokken massaal weg; hebben geen interesse te werken in de bosbouw, bouw of als boer. Maar er is ook sinds een paar jaar een kentering op gang gekomen.
Toen we zo’n 15 jaar geleden ons huis kochten was van de 7 woningen in ons gehucht er maar 1 permanent bewoond. Door 2 zussen op leeftijd die altijd in het ouderlijke huis zijn blijven wonen (en daar ook zijn gestorven). Inmiddels zijn al weer 4 van de 7 woningen permanent bewoond. De eigenaar van de lokale bar-tabac is onze buurman geworden. En ook de wat jongere (franse) garde heeft deze streek inmiddels her-ontdekt. Ze kopen er weer 2e woningen. Ook niet zo gek als je bedenkt dat het maar zo’n 2 uur is met de TGV vanuit Parijs (naar Vichy).

Ben het met Cees eens dat het een ontzettend mooie regio is, waar gemiddeld maar 6 personen per km2 wonen, die inderdaad dreigt te vergrijzen, en dringend op zoek is naar vers jong bloed. Qua inkomsten zal het geen vetpot zijn, maar daar staat wel het joie de vivre tegenover.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account