Reageer op: Warm water voorziening.

#209144
 Rob van der Meulen 
Bijdrager

De afmetingen van sommige doorstroomverwarmers mogen dan weliswaar meevallen, het stroomverbruik is van oudsher al stevig te noemen. Dat was in de jaren dertig van de vorige eeuw al zo en 85 jaar later is er aan bepaalde natuurkundige wetten weinig veranderd. Aan de hierboven genoemde website ontleen ik het volgende citaat:

” Aansluiten doorstroomverwarmers: Voor het aansluiten is altijd een 3-fasen groep nodig. (Zie de technische specificaties). De draden naar de doorstroomverwarmer moeten minimaal 6mm2 zijn voor de grote toestellen vanaf 21 kW en min. 4 mm2 voor de kleinere toestellen tot 18 kW.”

Ook de elektrische showers die ik in het VK tegenkom zijn stevige stroomslurpers: 9,5 kW zoals het model dat hier wordt beschreven. In Frankrijk verboden omdat in “Volume 1” (zie pagina 9) alleen maar laagspanning (TBTS) is toegestaan.

Het overstappen naar een hogere puissance souscrite met dus hogere maandlasten lijkt praktisch onontkoombaar. En waarschijnlijk ook van een monophasé aansluiting een branchement triphasé maken. Kan allemaal, maar toch iets om rekening mee te houden en goedkoop is anders. Zelfs wanneer je een zg. prioriteitsschakeling zou laten aanbrengen, in het Frans un système de délestage genoemd.

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account