Reageer op: Warm water voorziening.

#209119
 Jeroen B, 62
Bijdrager

Bonjour Jos,

Ik heb al sinds de aankoop van ons huis een 150 liter boiler. We zijn in 18 jaar tijd van 2 personen naar een gezin met 4 kinderen gegaan. Alleen soms, met gezin samen met 4 a 5 gasten, komt het voor dat de boiler is leeg gedouched. En dan waarschuw ik op dat soort drukke dagen wel om niet te lang te douchen.

Een heren weekend met 8 personen dat we sinds 2009 elk jaar in september houden heeft nog geen enkel jaar een tekort aan warm water opgeleverd.

’s Nachts opladen is geen enkel probleem. Mijn boiler doet er ruim drie uur over. Wat wel vreemd is, is dat mijn dag-nacht schakelaar, die ik pas heb vervangen en op dezelfde wijze heb gemonteerd, niet “aanslaat”. Maar da’s weer een andere discussie.

Ik heb mijn boiler afgelopen najaar moeten vervangen omdat hij was doorgeroest. Even goed nadenken over de Raccord diélectrique of twee schijnt de moeite te lonen om doorroesten te voorkomen. Ik heb er nu twee opgezet en mijn boiler heeft ook nog een soort ingebouwde zink-electroden ingebouwd.

Samenvattend: Ik zou zeggen dat 200 liter die alleen ’s nachts wordt opgewarmd voor twee personen ruimschoots voldoende is.

Jeroen B,62

Jeroen B, 62

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account