Reageer op: Wifi valt steeds weg

#207978
 jako
Bijdrager

DNS=Domain Name System. Het is het mechaniek op internet wat de naam van een website (bv infofrankrijk.coml) vertaalt naar het IP nummer van die website. De meeste mensen onthouden nu eenmaal gemakkelijker een naam dan een willekeurig nummer.

Als de toegewezen dns server niet goed werkt of niet klopt, dan kan het heel lang duren voordat de gezochte website reageert of die reageert helemaal niet. De DNS servers worden verzorgd door SFR en kun je niet aanpassen in de SFR box, maar wel in je computer. DynDNS is een heel andere service, nu niet van belang en afblijven. Een MAC adres kun je niet uitschakelen, het is een uniek hardware adres van je netwerkadapter. Vermoedelijk bedoel je ergens een optie om mac adressen te filteren. Pas daarmee op als je niet weet wat je doet, voor je het weet heb je je notebook de toegang tot je eigen netwerk verboden.

Bij apparaatbeheer moet je eerst het juiste apparaat selecteren (netwerkadapters->Broadcomm Wifi Adapter oid) waarna je de tab stuurprogramma kunt selecteren.

OpenDNS is niet iets wat je kunt vinden, maar een dienst waar je gebruik van kunt maken. Ze leveren een DNS service onafhankelijk van je provider. Maar ik denk dat het aanpassen van deze gegevens te complex is en dan kun je er beter vanaf blijven om te voorkomen dat het fout gaat.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account