Reageer op: Verlies horizontale zenders

#207715
 jako
Bijdrager

Voor het omschakelen van de LNB naar de horizontale polarisatie moet een spanning van 18 volt de LNB bereiken. Dat is met een gewone mulitmeter te controleren, maar pas op dat je geen kortsluiting maakt.

Meestal is de LNB defect als horizontale zenders wegvallen, maar dat is hier kennelijk niet het geval. Dan kan de ontvanger defect zijn, maar dat is niet gebruikelijk.

In de meeste gevallen is het gebruik van CCS coax kabel de oorzaak. CCS staat voor Copper Clad Steel, de middenader van de coax kabel bestaat dan uit staaldraad die met een zeer dun laagje koper is bedekt. Prima voor gebruik met een kabelaanbieder zoals in Nederland gebruikelijk, maar niet voor satellietontvangst. In de loop der jaren gaat het staal roesten waardoor gelijkstroom slecht door de kabel kan en de spanning bij de LNB instort. Zodra die onder de drempelwaarde komt schakelt de LNB niet langer om naar horizontaal.

Je kunt met een magneet controleren of de binnenader van staal is: stukje van de binnenader afknippen en bij een magneet houden. Als ie plakt, dan is het CCS kabel. Om te testen of de kabel de oorzaak is kun je bij een Brico even voldoende goedkope coax kopen en buitenom je installatie testen. Als het nu werkt weet je genoeg, maar de goedkope kabel van de Brico is meestal die CCS kabel, dus dan alsnog goede kwaliteit coax kabel kopen, anders krijg je het probleem later weer terug.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account