Reageer op: Regels aangaande houtkachel afvoerpijp

#207661

Volledig eens met Jos, korter dan Joost de Vree heeft gedaan kan ik het onderwerp bouwfouten niet beschrijven. Ontwerpfouten, onderdimensioneren, slechte uitvoering, besparen op materiaalkosten, onduidelijke keten constructies met een netwerk van (sub)onderaannemers, regelrechte fraude. Niet alleen aan de top van de vastgoedpyramide (de vastgoedfraude) maar helaas ook aan de voet. Van alle tijden, dat wel: hoeveel te korte houten heipalen staan er onder Amsterdamse huizen? Waardoor ze alleen “op kleef” staan en niet op de zandplaat vele meters dieper? Kassa voor heel wat bouwondernemers eind van de 19e eeuw.

Net zoals met garages blijft het zoeken naar betrouwbare vaklui. Maar die worden vaak als te duur beoordeeld en de goedkoopste inschrijvers bij aanbestedingen zorgen dan na gunning dat ze op de een of andere manier uit de rode cijfers blijven. Wat de bouwcontrole betreft is er een terugtredende overheid die de deskundigheid langzamerhand ook niet meer in eigen huis heeft. Liever een politiek correcte beleidsnota schrijven dan boze gezichten wanneer je iemand aanspreekt op fouten: en zo kan de slager ongestoord zijn eigen vlees blijven keuren. Marktwerking, maar voor wie? Bouwkundige schade en exploitatiekosten op langere termijn komen in dit soort plaatjes niet op de eerste plaats.

En de gemiddelde particuliere huiseigenaar of VvE / Copropriété bestuurder ontbreekt het vaak al helemaal aan voldoende bouwtechnische kennis. Dus het is niet helemaal verwonderlijk dat sommigen onder ons laten we zeggen een gezond democratisch wantrouwen koesteren jegens al die gecertificeerden en wanneer ze de kans krijgen zelf de handjes laten wapperen. Dat betekent niet automatisch dat er dan prutswerk wordt opgeleverd want dat kom ik in de praktijk ook genoeg tegen met de handtekening van een “gekwalificeerd” persoon of bedrijf er onder. By the way: Grenfell tower?

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account