Reageer op: Nog een keer: rijbewijs omzetten.

#207574
 bosbess
Bijdrager

In een van de reacties op mijn artikel op Nederlanders.fr vroeg ik me af of wanneer je als buitenlander al een frans rijbewijs hebt en je wilt een nieuw aanvragen, bijv. na verlies, ben je dan ook op Nantes aangewezen? Dat was de aanleiding tot mijn volgende reactie:

“Naar aanleiding van mijn laatste vraag en na opnieuw uitgebreid googelen kom ik tot de ontdekking dat het platform in Nantes niet bedoeld is voor “buitenlanders”, zoals in allerlei voorlichting wordt beweerd en ook op de kaart staat, maar voor mensen die een buitenlands rijbewijs willen inwisselen voor een frans rijbewijs. Daarbij geldt voor Fransen en mensen uit de EU en de EER een andere procedure dan voor degenen die afkomstig zijn uit een derde land. Zie deze website. Daar staat onder meer te lezen (met ingang van 4 september jl.):

Vous êtes français, ou vous possédez la nationalité d’un État appartenant à l’union européenne ou à l’espace économique européen, la nationalité suisse ou monégasque:

>> Saisissez une pré-demande d’échange en ligne: site https://permisdeconduire.ants.gouv.fr/

>> A réception du récépissé de dépôt de pré-demande, envoyez par courrier recommandé avec accusé de réception, l’ensemble de votre dossier (liste des pièces disponibles sur le site ants ci-dessus, sur le site https://www.service-public.fr/ ou sur le site http://www.eure.gouv.fr/ ) à l’adresse suivante : Préfecture de la Loire-Atlantique – CERT EPE-PCI – 6 quai Ceineray – BP 33515 – 44035 Nantes Cedex1″

Ik vond het al zo vreemd dat je als EU-burger naar een centrum voor buitenlanders werd gestuurd! Maar Nantes is dus bedoeld voor Fransen, EU-burgers, mensen afkomstig uit een van de landen van de Europese Economische Ruimte en mensen uit Zwitserland en Monaco, die een buitenlands rijbewijs willen omwisselen voor een frans rijbewijs. Zij moeten per internet een pré-demande indienen en vervolgens per aangetekende post (met bericht van ontvangst) hun volledige dossier opsturen naar het genoemde adres in Nantes.

Ik ga er van uit dat wanneer je een frans rijbewijs opnieuw wilt aanvragen je dit gewoon per internet kunt doen, met ingang van 1 november bij het plateforme de permis waar je woonplaats onder valt, zie permisdeconduire.ants.gouv.fr.

Ik zal het artikel aanpassen (mmv. Mod).

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account