Reageer op: LibreOffice werkt niet meer goed

#207427
 bosbess
Bijdrager

Bedankt Rob, voor het meedenken. Maar ik snap niets van je link. Toch heeft het me aangezet om er nog eens naar te kijken en te proberen iets te “draggen”. Lukt niet, maar ik kwam wel tot de ontdekking dat ik de onderste rij kan gebruiken door er ver onder te zweven (in de balk waarmee je de kantlijnen van het document vaststelt). Wanneer ik daar dan klik opent zich bijvoorbeeld de lijst met lettertypes of die met lettergroottes.

Het enige praktische probleem is nu dus nog dat de menubalk ontbreekt met Bestand, Beeld enzovoort. Ik denk dat ik de boosdoener heb gevonden. Want kennelijk is de hele pagina omhoog geschoven, terwijl de functies zelf op dezelfde plaats zijn gebleven. Onderaan is er spontaan een balk bijgekomen waarin paginanummering, aantal woorden en tekens enzovoort. Dat is volgens mij de oorzaak, want voorzover ik me herinner was die er nooit. Maar ik weet niet hoe ik die balk wegkrijg.

Ik had ook nog deze discussie gevonden, maar ook daar begrijp ik weinig van. Voor de vraagsteller werkte een update, voor mij dus niet. Zie ook de allerlaatste opmerking van Vanadium, al begrijp ik zijn oplossing niet.

Enfin, het voornaamste werkt weer. En wat de menubalk betreft, voor de meeste documenten kan ik wel zonder. Alleen tijdens het schrijven Opslaan lukt me dus niet meer. Dat betekent ook dat een veranderd lettertype niet behouden blijft wanneer je het document afsluit. Erg lastig.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account