Reageer op: Postuum succes voor François Hollande

#207092
 jako
Bijdrager

@Bosbess: Het ‘oost-Europa probleem’ is wel een issue in de EU dat oplossing behoeft, en dus is er steun. Maar dat is micro-management van wat losse eindjes in EU wetgeving die onverwachte gevolgen blijkt te hebben. Dat staat totaal niet in verhouding met de enorme problemen in de Franse economie. Van Marcon een totaal nutteloze exercitie, slechts voor de bühne, die een verwaarloosbare invloed heeft op de Franse economie.

Macron heeft hervormingen beloofd, o.a. dat die neuspeuterende chômeur nog maar één keer een baan mag weigeren en daarna gekort wordt op z’n uitkering. Hoe meer geweigerde banen, hoe lager de uitkering. Die maatregel had al ingevoerd kunnen zijn per ordonnance. Simple comme bonjour, maar in plaats daarvan doet hij alsof de Franse werkloosheidsproblemen door oost-Europeanen worden veroorzaakt.

Totale onzin, het probleem van Frankrijk is Frankrijk, het Franse sociale stelsel en de belachelijk complexe en dure arbeidswetgeving die zwaar drukt op ondernemers. De Franse arbeidswet beslaat duizenden pagina’s, in Zwitserland slechts twee A4’tjes. Is de Zwitserse werknemer slechter af? -in tegendeel, die is (gemiddeld) veel rijker.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account