Wellicht kan ik besluiten met een bekend Frans recept, makkelijk te maken goedkoop en smakelijk!
INGREDIENTEN 4 personen
Olijfolie,?ongeveer 4 tomaten, 1 teen knoflook,?2 uien en 2 paprikas?1 courgette en 1 aubergine?1/2 theelepel tijm en rozemarijn. Zout en peper naar smaak.
Voorbereiding
Tomaten in heet water dompelen en dan ontvellen en in stukjes snijden. Ui snipperen. Courgette en aubergine wassen en als laatste snijden(met schil.)
Bereidingswijze
Olijfolie in de pan verhitten.?Gesnipperde ui in de pan kort daarna de blokjes paprika erbij, omscheppen en de geperste knoflook toevoegen.Daarna de courgette en aubergine (wassen en snijden) in de pan en omscheppen, 5 minuten later de stukjes tomaat erbij. Hierna de kruiden toevoegen en zachtjes laten stoven tot de groente (zacht) gaar zijn en de tomatensaus wat is ingekookt. Eventueel wat suiker erbij. Indien nodig tijdens het koken beetje water erbij. Zout en peper naar smaak.
Serveertips
De Ratatouille kan je al eerder koken dat komt de smaak ten goede. Heerlijk met pasta, frisse salade en stokbrood!
Bron
Recept van mijn moeder uit Frankrijk.
http://up.picr.de/29061294aw.jpg
game over
be critical
not naive
HoogSpel 2017