Reageer op: Waar (buta)gasfles plaatsen?

#201908
 Noë
Sleutelbeheerder

De PGS15 reglementen in NL (voor flessen >125 liter) geven ongeveer wel aan wat de risico’s zijn van de opslag van gassen. Ik loop in mijn situatie geen gevaar.

‘Voor opslag van gasflessen met brandbare gassen die zwaarder zijn dan lucht zoals propaan en butaan, moet een afstand worden aangehouden van ten minste 5 meter tot kelderopeningen, putten en straatkolken die in open verbinding staan met de riolering en van tenminste 7,5 meter tot aanzuigopeningen van ventilatiesystemen die zijn gelegen op minder dan 1,5 m boven het maaiveld.

De vloer van de opslagvoorziening mag niet lager zijn gelegen dan de omliggende vloer of die van aangrenzende ruimten. Deze vloer moet vlak zijn en vervaardigd van onbrandbaar materiaal. Bij een open opslagvoorziening moet de vloer afwaterend zijn en er mag zich geen gas kunnen verzamelen onder deze vloer.

De buiten-opslagvoorziening moet van niet brandgevaarlijk materiaal vervaardigd zijn, maar hoeft geen dak te hebben, omdat weersinvloed een verwaarloosbaar risico is. De locatie van de gasflesopslag buiten moet ongeacht het gassoort aan de onderstaande afstandsregels voldoen.’

De noodzakelijke sproeiers zijn meestal wel beschikbaar voor zowel propaan als butaan voor de meeste kooktoestellen. Koop je bij een Zweedse woonwinkel dan kan je de gewenste sproeier er bij bestellen. Verder lijkt mij het aansluiten van een fles en een volle voorraadfles bij de hand het meest foolproof. Hoe minder verbindingen en kleppen in de installatie, des te beter. Keep it simple.

Beschikking over twee systemen, (bijvoorbeeld een elektrische plaat, een camping gasstel of een houtkachel met platte kookplaat) maakt het wonen in een geïsoleerd gebied helemaal zeker. Redundantie.

©2022 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?