Reageer op: hoofdgroep knalt eruit

#201847

Niets is inzichtelijker dan een foto of installatietekening die je nu hebt toegevoegd. Omdat ik een variant op de branchement long – panneau de contrôle non-accolé – als vertrekpunt voor het vinden van mogelijke foutoorzaken gebruikte wordt het nu wat inzichtelijker. Je hebt een standaard “accolé” aansluiting, waarbij de DB van het merk Baco de hele installatie beveiligt tegen kortsluiting en aardlekstromen groter dan 500 mA. We houden dus nog steeds over:

1) een rechtstreeks op de bornes d’arrivée aangesloten (verborgen) deel van de bekabeling, misschien nog een verlaat presentje van de vorige eigenaar, zie Cees z’n opmerkingen en je eigen avontuur met een spanningvoerende aardedraad;

2) een ontregelde DB die al bij een relatief geringe belasting of kleine foutstroom naar aarde er de brui aan geeft en:

3) iets nieuws om te onderzoeken: die parafoudres. Die staan wanneer het goed is zo rechtstreeks mogelijk aangesloten op de borne d’arrivée en gaan met max 50 cm lengte aardedraad van 6 mm² naar het centrale aardpunt in je GTL. Zonder tussenkomst van een aardlekschakelaar. Wanneer de daarin verwerkte varistors (meest gebruikte oplossing) een grote klap te verwerken hebben gekregen kunnen ze zomaar een bijna kortsluiting veroorzaken. Ze zijn gelukkig opofferingsgezind, dat zit in hun DNA. “MOV’s failure mode is short circuit and is easy to flame” (MOV = Metal Oxide Varistor)

©2021 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?