Reageer op: hoofdgroep knalt eruit

#201829

Rata, die hoofdschakelaar noemen we dus Disjoncteur de Branchement (DB). Slaat uit bij overbelasting wanneer je ruim 30% boven je puissance souscrite komt of akelig snel in geval van een kortsluiting. En wanneer er een foutstroom naar aarde optreedt van 500 mA of meer. In jouw geval, ik moet het schema van je installatie nog ergens hebben staan, zijn al je groepen keurig beveiligd met aardlekschakelaars van 30 mA. Anders had de Consuel de boel ook niet goedgekeurd: geen tweede installatie zo mooi op orde als die van jou daar in jouw omgeving. Dus stroomafwaarts hoeven we denk ik niet verder te zoeken. Want bij een aardlekfout in één van de groepen zou alleen de desbetreffende 30 mA ID af moeten slaan. Er is immers sprake van selectiviteit: zo’n ID reageert veel eerder dan de “zwaardere” 500 mA aardlekbeveiliging van de DB. Gaat er achter één ID wat fout, dan blijft de rest het nog keurig doen. Zolang er stroom komt vanaf de DB.

Zo voor de vuist weg zie ik twee mogelijke foutoorzaken: of die DB is kapot, of er is ergens tussen de DB en de groepenkast een foutstroom. Sneeuwval, smeltwater ergens daar boven in de bergen? Check dat traject nog even. Lastige op dit moment is dat de ENEDIS (voorheen ERDF) monteurs nu allemaal paraat staan voor het grote werk dat ze misschien te wachten staat wanneer er wat misgaat in het réseau.

IK zou eerst dat eerste stukje in huis nog even checken, en dan kijken of je de dépannage lieden kunt bereiken via deze site.

Rob

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account