Reageer op: Update rijbewijs

#192303
 Herman
Bijdrager

Nou Marietta, ik vrees dat het niet om een dienstklopper gaat, maar om de doorgeslagen bureaucratie in Frankrijk. In ieder geval hier in de Meuse staat ook expliciet vermeld dat de handtekening moet worden gezet met een zwarte pen.

Grappig is trouwens dat je de formulieren tegenwoordig op de PC kunt invullen. Je moet daarvoor hoofdletters gebruiken (ook als je het formulier toch handmatig in vult! Bij één rubriek krijg je een keuzemenu en klik je aan wat van toepassing is. Niet in hoofdletters trouwens!

Mijn Nederlandse rijbewijs is inmiddels verlopen op 13 november jl. In september ben ik gestart met mijn poging om het omgezet te krijgen naar een Frans rijbewijs. Na zo’n anderhalve maand had ik eindelijk de echtheidsverklaring van de RDW en de consulaire verklaring daarop van de Nederlandse ambassade in Parijs. Ik had inmiddels ook al contact gehad met de préfecture in Bar le Duc en een dossier toegezonden gekregen dat ik moest completeren en opsturen. Aangezien de tijd begon te dringen en ik zeker wilde weten dat het dossier compleet en in orde was, ben ik naar Bar le Duc gereden, waar de loketten alleen ’s morgens geopend zijn. De dame aan het loket wees mij er echter op dat voor het omzetten van een buitenlandse rijbewijs een afspraak moest worden gemaakt voor een rendez-vous ”s middags. Zij weigerde mijn dossier te controleren alsmede dit in ontvangst te nemen. “Nee, het moet worden opgestuurd!”. Dit uiteindelijk dan maar gedaan.

De volgende dag heb ik ’s middags telefonisch contact gezocht met de betreffende afdeling. Helaas konden ze mij niet helpen, want de dossiers betreffende omzetting van een buitenlands naar een Frans rijbewijs werden alleen door de chef van de afdeling behandeld en ……. die was op vakantie!

Ook ik heb toen maar even met mijn hoofd op tafel gebonkt!

In de Meuse vragen ze overigens niet twee, maar drie pasfoto’s!

Eigenlijk wil ik iets van een klacht indienen. Op de website van de préfecture heb ik daarvoor niet echt een passende mogelijkheid gevonden. Weet iemand wellicht of er een of andere instantie is waarvoor ik daarvoor terecht zou kunnen?

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account