Reageer op: Vraag aan Jako.

#188480

Bonjour Cees,

Ik heet niet Jako en wil niets op diens mening afdingen, maar geef je als toevoeging toch graag wat overwegingen uit mijn eigen ervaring.

Centrale WiFi voor 5 cabanes op 25m is mogelijk maar je praat dan al niet meer over simpele consumentenelectronica. Naar mijn ervaring beschouwen gasten een goede WiFi steeds meer als een soort eerste levensbehoefte. Slecht bereik, gebrekkig signaal of overbelaste routers is ergernis voor jou en je gasten en killing voor je business. Je kunt natuurlijk een professionele WiFi oplossing (laten) implementeren maar waarschijnlijk is een bekabeld netwerk naar je cabanes eenvoudiger en goedkoper. In elke cabane kun je dan een gewone consumentenkwaliteit WiFi hotspot plaatsen. Die geeft voldoende bereik binnen de cabane en een beetje daarbuiten, normaal gesproken genoeg voor comfortabel gebruik. Je kunt dan elke cabane zijn eigen SSID en wachtwoord geven, zodat elke gast redelijk zeker kan zijn dat zijn draadloze communicatie privé blijft.

Ik neem aan dat je so wie so water, riolering en electra voor alle cabanes moet installeren. Met name voor electra kan ik me voorstellen dat een stervormige oplossing, dus kabels vanuit een centraal punt naar elk huisje, voordelen biedt. Datzelfde kan overigens worden opgemerkt voor wateraanvoer. Als je dat stervorming realiseert kun je op het centrale punt water en electra van elke cabane afzonderlijk controleren. Heel gemakkelijk om de voorzieningen van niet-bewoonde cabanes af te sluiten.

Als je nu tóch aan het graven bent, waarom dan niet wat extra mantelbuis (gaine) in de sleuven gegooid om extra voorzieningen naar elke cabane te kunnen brengen. Bijvoorbeeld 1 groene gaine van 90mm of 2 van 63mm. De extra investering is zeer beperkt en je kunt dan naar hartelust allerlei twisted pair en coaxkabels naar elke cabane trekken. Of zelfs glasvezel in de verdere toekomst.

Toen ik mijn terrein had openliggen voor riolering en waterleiding heb ik overal extra rode en groene gaines bij gegooid. Daar heb ik tot de dag van vandaag plezier van.

Salutations, Jos

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account