Reageer op: telefooncentrale

#188525

Bonjour @Steenmarter,

Zoals Rob hierboven al opmerkt, en ik nog wat vierkanter toevoeg, is zo’n repartiteur niets anders dan een soort luxe kroonsteen voor telefoondraden. Er zit geen intelligentie en geen eigen voeding in. Een binnenkomende oproep laat domweg alle telefoons rinkelen, mits het totaal van hun “ring factors” het Franse maximum (ken ik niet) niet overschrijdt, anders rinkelt er helemaal niets meer. Reken voorzichtigheidshalve op maximaal 3 a 5 toestellen.

Als tijdens een telefoongesprek één van de andere toestellen wordt opgenomen, kan afhankelijk van de repartiteur óf deze partij “meeluisteren” óf krijgt deze partij geen kiestoon en moet dan maar raden wat er aan de hand is. Beide systemen vind ik niet meer van deze tijd. Naar mijn mening is en blijft een repartiteur een prutsoplossing die bovendien zijn definitieve end-of-life zal beleven als uw huidige analoge lijn wordt vervangen door telefonie over ADSL. Ik zou daar persoonlijk op dit moment niet meer in investeren.

Overigens ging de oorspronkelijke vraag over een “telefooncentrale”. Een repartiteur is dat in de verste verte niet. Als u tóch zoiets simpels wilt kunt u nét zo goed zo’n toren van telefoonstekkers in het F stopcontact van uw analoge telefoonaansluiting steken.

In uw plaats zou ik toch nog even verder studeren op de onderwerpen VOIP en PABX.

Salutations, Jos

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account