Reageer op: 25 Valkuilen bij het kopen van een huis in Frankrijk

#193127
 mimi mentink
Bijdrager

Ik nam je punten door en herken er diverse van door ervaringen van Nederlandse vrienden. Bijvoorbeeld het echtpaar dat weloverwogen een huis kocht na diverse bezoeken, altijd tussen 12 en 2 uur, want dan was de eigenaar thuis. Na betrekking van het huis ondervonden ze dat het aan een zeer drukke weg staat waar het alleen tijdens lunchtijd rustig is. En dan het stel dat een huis op het echte platteland kocht dat ze enige keren overdag bezochten. Ze wisten niet, dat ’s avonds de vele stallen vol varkens mochten ventileren. Een romantische zomeravond op het terras was hun niet gegeven en slapen met alle ramen dicht is verre van aangenaam.
Ook wij maakten kennis met minpunten, zoals slechte mobiele ontvangst en geregeld internetproblemen. Daar wordt doorlopend aan gewerkt. We accepteren het, want we zijn niet zo afhankelijk van de moderne communicatie. Het afgelegen wonen heeft meer plus- dan minpunten.
We bewonen het laatste en laagste huis aan een gammele waterleiding. Het lokale syndicat de l’eau potable liep niet hard om te voorkomen, dat wij in een koffiebruin bad zaten wanneer er weer eens een lek was. We lieten ons water keuren door het departementale lab op kosten van onze huisverzekering. Onze burgemeester nam de strijd van ons over en wist het syndicat tot maatregelen te overtuigen. Bij een ernstige vervuiling wordt de waterleiding via onze tuin gereinigd. De compteur wordt verwijderd en we mogen weken lang de tuin dag en nacht besproeien. En als het water te vies is om er de sla in te wassen, gaan we uit eten op kosten van het syndicat. Gebeurt helaas te weinig.
In het dal ligt een vakantieverblijf voor kinderen. Daarvan hadden we geen last totdat een zomerteam de disco introduceerde. Departement begreep, dat we dat niet aangenaam vonden en verbood het discogeweld. Nog een enkele keer werd het verbod overtreden, maar een telefoontje naar de gendarmerie was voldoende om er direct een eind aan te maken. Al jarenlang aangename stilte in het dal.
Ook een uitbater van een motorcrossbaan op ruime afstand van ons huis werd het zwijgen opgelegd door een gezamenlijke actie van omwonenden.
Er is altijd wel wat, maar wij zullen nooit meer naar Nederland teruggaan, waar je vele ergenissen hebt door te veel buren. Onze buren vragen, of we geen geluidsoverlast hebben wanneer ze wat bomen omzagen. Andere buurtjes komen zwemmen in ons zwembad met hun drie dochters, wanneer we ons middagdutje doen. En ze helpen me het bad gereedmaken in het voorjaar. En allen overladen ons met groente uit hun tuin, komen langs om te informeren of het goed gaat met ons, nodigen ons uit voor maaltijden, helpen met van alles. We wonen ver van elkaar, gunnen elkaar alle ruimte om te leven, maar ze zijn zo dichtbij indien nodig. Nabuurschap bestaat hier nog.
Maar dat zoveel kopers in een fuik lopen, is zo zeker als wat. Dus goed om al die punten op te lijnen!

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account