Reageer op: Pixmania, en redressement judiciaire

#202102

Bonjour Jako,

Inderdaad, ik heb tot en met half 2013 voor duizenden euros bij Pixmania besteld, onder andere laptops, e-readers en foto-apparatuur. Niet alleen voor mezelf (zo’n budget heb ik nu ook weer niet 🙂 ) maar ook voor bekenden in de omgeving. Met name Engelsen want Pixmania was één van de weinige adressen in Frankrijk waar je laptops in UK uitvoering met Engelstalige Windows en QWERTY toetsenbord kon bestellen. Nooit enig probleem, snelle levering, adequate klantenservice en scherpe prijzen.

December 2013 (dus na de overname) bestelde ik een tablet als kerstcadeau voor mevrouw. Een complete desillusie. De levering was zwaar vertraagd, uiteindelijk kreeg ik in plaats van de tablet een paar flessen antiroos-shampoo (!) thuisbezorgd, de service client behandelde me alsof ik zelf de dief was, belde of mailde nooit terug ondanks toezeggingen, kortom het bekende drama bij derderangs webwinkels.

Gelukkig had ik zoals gewoonlijk met Paypal betaald en via dreigen met een litige kreeg ik uiteindelijk mijn geld terug. Op een formele klacht richting directie over deze behandeling van een trouwe en goede klant werd niet gereageerd.

Inderdaad, wat men hier en daar ook mag zeggen over vrije marktwerking, het maakt in elk geval korte metten met dit soort minkukels. Zolang ze maar niet door bureaucraten als “systematically important” of “too big to fail” worden aangemerkt 🙂

Salutations, Jos

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account