Reageer op: Van enkele naar dubbele kop

#188266
 jako
Bijdrager

Er bestaat een CanalDigitaal Duo LNB met 4 aansluitingen (klik), niet alleen bij CanalDigitaal maar ook in andere webwinkels in Nederland te bestellen, bijvoorbeeld hier. Zoek even voor de beste prijs met verzendkosten naar Frankrijk. Die LNB past alleen op een schotel van het merk Triax , anders moet je vermoedelijk zelf iets ‘prutsen’ om de LNB in de houder te kunnen krijgen.

De Orange box gaat uit van een directe aansluiting op 1 lnb, dus die stuurt geen signaal om naar de juiste satelliet te schakelen. De DUO lnb moet volgens de specificaties op de stand Astra1 staan als niets gestuurd wordt, dus dat moet gewoon werken.

Je kunt de LNB met de ‘poot’ voor Astra1 in de houder plaatsen en volgens de gebruiksaanwijzing schuin zetten. Dan moet je direct beeld hebben. De schuinstand even naregelen op maximale signaalkwaliteit omdat de bijgeleverde mal voor Nederland is. dish

Omdat Astra3 minder sterk is terwijl voor de HD zenders juist meer signaal nodig is kun je echter beter de Astra3 poot in de houder plaatsen en de schotel uitrichten op Astra3. Omdat je aangeeft dat uitrichten erg lastig was zou ik dat alleen doen als je toch de schotel moet vervangen of in de praktijk het beeld te snel wegvalt bij regen.

In dat geval zou ik adviseren om de schotel weg te halen bij de schoorsteen en deze aan de gevel te plaatsen op een hoogte waar je met een trapje gemakkelijk bij kunt. Uiteraard alleen als er dan ook onbelemmerd uitzicht is op de Astra satellieten.

Let op dat je naast een duo lnb ook een HD ontvanger nodig hebt om de zenders op Astra3 te kunnen ontvangen.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account