Reageer op: Schoorsteenveegsets

#201012
 ratatouille
Bijdrager

Goede bijdrage met ervaring verhalen, je schrijft dat je een RVS tube in de schoorsteen hebt gezet, maar in mijn verzekeringspolis staat dus dat je geen kachel mag plaatsen en geen werkzaamheden aan de schoorsteen mag doen.

Nu is het maar net welke regels aangehouden worden; de regelgeving of de verzekeringspolis clausule, daar moet een rechter zich misschien over uitspreken als het mis gaat. (dwingend recht)

Nu heb ik net voor de sneeuwval een tweede DW rookkanaal aangelegd, en een kachel geplaatst, samen met het zelf vegen voldoe ik dus niet aan de regels. De ervaring leert dat ik beter/constructief/volgens de normen werk dan de meeste werkmannen hier.

Toch staat in je wetgevingsbijdrage:
‘la réglementation Décembre 2015

Le ramonage d’une cheminée est obligatoire. Des sanctions sont possibles si la réglementation n’est pas respectée.

Définition

Le ramonage permet d’éliminer les suies et les dépôts du conduit de cheminée via le nettoyage de sa paroi intérieure. Il doit être effectué par un professionnel. La durée de l’intervention est généralement d’une vingtaine de minutes. Elle varie toutefois en fonction de la taille de l’installation. ‘

Een verzekeraar wil nooit uitbetalen. Tenzij… ik denk dat de clausule in mijn polis (die kwam er pas in na een telefoongesprek) wel een handvat kan zijn. Voor een boete ben ik minder bang. Ik ga maar eens zoeken naar een andere verzekeraar die dat niet in de polis heeft staan, zoals AXA blijkbaar. Dat is ook een goed begin van 2016!

schoorsteen

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account