Reageer op: contribution a láudiovisuel public

#196698

Niet kijken via internet? Inderdaad stelt de Franse fiscus een triple-play abonnement bij een Franse provider (data/tv/telefoon) gelijk aan het bezitten van een tv ontvangstinrichting. Een internet only abonnement is voorlopig nog gevrijwaard van deze belastingheffing. Totdat het begrotingstekort nog verder uit de hand loopt. De fiscus heeft het ook wel moeilijk met al die nieuwe ontwikkelingen. Probeer maar eens in ambtelijke taal een juridisch scherpe formulering op papier te krijgen. Een televisie, wat is dat eigenlijk. Op de website van de Franse overheid de volgende omschrijving:

Matériels concernés.
Les matériels pouvant donner lieu au paiement de la contribution à l’audiovisuel public sont les suivants :
les appareils clairement identifiables comme des téléviseurs,
et les dispositifs assimilés, c’est à dire les matériels ou dispositifs associant plusieurs matériels connectés entre eux ou sans fil et permettant la réception de signaux, d’images ou de sons, par voie électromagnétique.
Ainsi, les magnétoscopes, lecteurs ou lecteurs-enregistreurs de DVD, vidéoprojecteurs, lorsqu’ils sont équipés d’un tuner et associés à un écran ou tout autre support de vision sont assimilés à un téléviseur.

Par contre, les micro-ordinateurs munis d’une carte télévision permettant la réception de la télévision ne sont pas taxables.

Meestal maak je een envelop van welke belastingdienst dan ook met enige schroom open: wat zou er in staan? Maar in dit geval is er jaarlijks één bij die met blijde verwachting tegemoet kan worden gezien: het speciale formulier waarin gevraagd wordt of je inderdaad in het bezit bent van een inrichting tot het ontvangen van televisiesignalen, en zo niet, dan kun je aankruisen dat zulks niet het geval is. Ondertekend terugsturen aan de afzender. En ben je die contribution à l’audiovisuel public dus niet verschuldigd.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account