Reageer op: domicilie – coworking adres in Frankrijk voor webwinkel

#202394

Ik weet niet wat een ‘coworking’-bedrijf is, dat heeft geen betekenis in de Franse context. Je spreekt pas van een domiciliatie-adres als je daar daadwerkelijk je bedrijf hebt gevestigd, maar dat is klaarblijkelijk niet je plan. lsik het goed begrijpwil je het liefst slechts een Franse correspondentieadres. Ik denk dat de meeste Franse consumenten daar niet in trappen. Bij Franse websites met een commercieel karakter is het niet alleen verplicht om de naam van de eigenaar en die van het hostingbedrijf te benoemen op de website, maar ook het vestigingsadres en het SIREN-nummer van het bedrijf dat eigenaar is. Zeker bij webshops wordt door consumenten gezocht naar dit soort informatie, als eerste controle van betrouwbaarheid.

Als je daadwerkelijk een domiciliatie-adres zou willen gebruiken en helemaal Frans over wil komen zit er niets anders op dan een Frans bedrijf te starten. Een dochteronderneming van je Nederlandse eenmanszaak is niet mogelijk, dus dan zit je al snel bij een EURL of SARL (een Franse BV).

Het is dus kiezen of delen: klein blijven en accepteren dat sommige bezoekers niet willen kopen omdat het geen Franse webshop is, of de stap zetten naar groei en een echt Frans bedrijf inschrijven.

Bij het registreren van een Frans bedrijf wordt je natuurlijk ingeschreven. Alle in Frankrijk gerealiseerde omzet van dit bedrijf wordt belast in Frankrijk. Het bedrijf wordt ook TVA-plichtig. Naast normale vennootschapsbelasting ben afdracht TVA betaal je ook nog een jaarlijks bedrag aan lokale belasting voor ondernemers in de gemeente van vestiging. Dat heet de Cotisation Foncière des Entreprises en ligt tussen €210 en €2100 per jaar, geheel afhankelijk van de gemeente.

Wim

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account