Reageer op: Hoe blijf jij warm?

#189267
 Noë
Sleutelbeheerder

Wij zijn in de wintermaanden enkele weken in ons huis op 500 meter hoogte (63)

Ook in het voor- en najaar moeten we ’s morgens en ’s avonds en bijverwarmen omdat het dan toch wel snel afkoelt. Eind september/begin oktober waren we er ook. Overdag heerlijke temperaturen maar ‘s-morgens en ‘s-avonds toch wel even de kachel of Zibro aan.

We hebben 4 soorten verwarming:
– een houtkachel
– een open haard
– een Zibro (kerosine/petroleum vloeistofkachel)
– elektrische radiatoren (in badkamer)

Enkele opmerkingen/observaties:

– De openhaard vond ik altijd waardeloos. Het is een (te) grote open haard waarin het moeilijk stoken was. Hij gaf ook weinig warmte. Tot vorige week. Voor het eerst gebruik ik nu hout wat 2 jaar heeft gedroogd in plaats van de tot nu toe gebruikelijke 1 jaar. En wat blijkt? De haard stookt prima, geeft meer warmte dan voorheen. Zaak is dus nu om eerder houd te bestellen en plek te vinden om het op te slaan. Lang drogen is dus echt belangrijk.

– De Zibro kachel geeft heerlijke warmte en gebruiken we eigenlijk het meeste. Hij stinkt alleen bij in- en uitschakelen. Dan effe buiten zetten en verder geen last van geur. Nadeel van zo’n Zibro is dat hij van die grote dure batterijen vreet. Dat werd me iets te gortig. Ik heb daarom een pakketje gemaakt van 5 oplaadbare batterijen (AA formaat). Effe een stekkertje gesoldeerd en klaar. Het is een geweldige verbetering. Eens in de zoveel tijd aan de lader en we kunnen weer weken vooruit. Nooit meer lege batterijen. Een prima oplossing. Een aanrader!

Verder hebben we ook dikke muren en enkele beglazing (ooit gaan we die wel vervangen). In de winter moeten ook wij enkele dagen flink stoken wil het een beetje warm worden.

Voor de douche in het gastenverblijf (wordt toch alleen in de zomer gebruikt) denk ik nu ook aan een klein zonneboilertje, maar da’s een ander onderwerp 😉

©2022 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?