Reageer op: In je eentje oud worden in Frankrijk

#190329
 mimi mentink
Bijdrager

Gerada, iedereen boven de 60 jaar kan bij het verlies van autonomie een beroep doen op de APA, ook als je geen Franse nationaliteit hebt. Wel moet je overwegend in Frankrijk wonen.
Buitenlanders moeten een geldige verblijfsvergunning hebben, maar dat gaat natuurlijk niet op voor degenen die oorspronkelijk uit een lidstaat komen.
Overigens betaalt Nederland alle zorgkosten die Frankrijk voor Nederlanders in Frankrijk maakt, terug. Dus in Nederland krimpt de thuiszorg, maar Nederland betaalt onze thuiszorg in Frankrijk wel.

Oom Kees, de mutuel of de complementaire betaalt doorgaans 1 maand huishoudelijke hulp na ziekenhuisopname, operatie enz. wanneer dat nodig is. Je moet die hulp doorgaans bij een plaatselijke thuiszorgorganisatie afnemen.

Thuiszorg heeft niets te maken met de zgn. sociale belastingen.
Maar ook Frankrijk kent zgn. bedrijfsverenigingen en die kunnen in deze zorgkosten voorzien, wanneer je daarbij was aangesloten wegens werkzaamheden.

Overigens kan iedereen boven de 60 een reductie op de inkomstenbelasting krijgen voor huishoudelijke hulp, hulp bij eenvoudige klussen in tuin en huis of voor de computer. Je moet deze hulp dan wel bij een plaatselijke thuiszorgorganisatie afnemen of met de daartoe bestemde cheques betalen.
Reductie op de belastingen is geen credit. Bij credit d’impot kun je meer terugkrijgen dan je had moeten betalen aan inkomstenbelasting. Bij reductie krijg je 50% terug van een gelimiteerd bedrag. Zou je weinig inkomstenbelasting betalen (bijvoorbeeld alleen over je AOW), dan krijg je ook maar weinig terug. Maar het is toch mooi meegenomen.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account