Reageer op: Wie is er nog steed Charlie en wie niet meer ?

#194031
 Anoniem
Inactief

Ach beste Petrus. Het is natuurlijk vriendelijk van u om te lezen romans aan te bevelen. Het stukje ging echter eigenlijk over wie er Charlie is.
Het deelt het Franse volk in in twee grote stromingen. Aan de ene kant de volgers van Voltaire die het schandelijke ( = Islamterreur ) willen verpletteren.

Aan de andere kant “postkoloniaal links” die de Islam beschouwen als toevluchtsoord voor onderdrukten. Deze stroming verrijkt ons dus met stukjes waaruit zou moeten blijken dat het eigenlijk allemaal onze eigen schuld is. ” Dan had Charlie die beledigende cartoons maar niet moeten publiceren ” en dat soort praatjes.

Het is mij opgevallen dat u denkt Charlie te zijn. Maar uit eerdere uitlatingen is volgens mij gebleken dat u meer in de hoek van postkoloniaal links zit.

Verder ben ik een groot voorstander van vrije meningsuiting. Echter met dien verstande dat een ieder dient te respecteren wat ons de wet voorschrijft en dat is een verbod op racistische uitlatingen en haatzaaien.

Wat Nederland betreft maak ik me dan zorgen om het volgende (uit de Elsevier van gisteren ) :

” De omstreden sjeik Sa’ad Ateeq al-Ateeq zal vrijdag spreken op een Arabischtalige conferentie in Helmond. De prediker riep dit jaar nog op tot het vernietigen van alle Joden.

De Saudische prediker Ateeq al-Ateeq spreekt vrijdag tijdens een Arabischtalige conferentie in de Al Fadjr-moskee in Helmond. Dat kondigt de Helmondse moskeevereniging aan op Facebook.
Vernietig alle joden

De keuze voor deze spreker is opvallend te noemen. Dit jaar nog riep de prediker in de ‘Grote Moskee’ in Doha op tot het vernietigen van ‘vijanden van de religie’.

‘Allah, vernietig de joden en vernietig hen die ze tot joden maakten, en vernietig ook de christenen, de alawieten en de sjiieten,’ zei al-Ateeq in februari.
IS

Deze uitspraken zouden niet misstaan in de moskeeën van de terroristische organisatie Islamitische Staat (IS). Maar al-Ateeq deed zijn uitspraken in Qatar dat, samen met onder meer Amerika, strijdt in de internationale coalitie tegen IS. Zo wordt vanuit Doha cruciale logistieke ondersteuning gegeven aan de luchtaanvallen.

Maar tegelijkertijd onderhoudt het Golfstaatje ook innige banden met het Al-Nusra-front in Syrië, Hamas in de Palestijnse gebieden en de Taliban in Afghanistan.
Haattempel

De Imam Muhammad Ibn Abdul Wahhab Masjid-moskee in Doha, de grootste moskee van het land, wordt beschouwd als een tempel van haat.

Terwijl Qatar begin dit jaar de dood van de Jordaanse piloot officieel veroordeelde, zei een imam in de Grote Moskee van Doha dat Jordanië beter had kunnen meewerken met de door IS voorgestelde gevangenenruil ‘volgens islamitische principes’.
Haatpredikers

De omstreden status van al-Ateeq is voor de Islamitische Gemeente Al Fadjr in Helmond geen belemmering geweest om hem uit te nodigen. ‘Zorg ervoor dat je erbij bent,’ is de enthousiaste aanmoediging op Facebook.

Overigens is het niet de eerste omstreden spreker in Helmond. De radicale imam Alami abu Hamza preekte de afgelopen jaren al in de moskee van Helmond. De rondreizende imam werd zelfs weggestuurd uit Verviers waar hij enkele zeer radicale volgelingen heeft. Abu Hamza is intussen ook niet meer welkom in Helmond omdat hij ‘onrust heeft gecreëerd’.”

Nederlanders Let Op UW Saeck..

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account