Reageer op: Uitgeschreven auto-entrepreneur, nog altijd gedekt door de RSI

#191900
 Gautier
Bijdrager

Ach Wim, ik heb alles correct gedaan hoor. Er is overigens niks aan. Via hun internetsite (www.net-entreprises.fr) kan je gewoon aangeven dat je wil stoppen. Dan krijg je een brief van radiation zus en zo, van de Urssaf onder andere dacht ik. Dus tot zover loopt/liep alles ok. Ook aangiftes zijn sindsdien niet meer mogelijk. Op het internetplatform staan enkel de trimesters waarvoor je ingeschreven was, dus bij mij stoppen die twee jaar terug.

Soit, uiteindelijk maar eens het nummer op die aangiftebrief gebeld. Dan kom je bij de RSI terecht. En nee hoor, voor hen was er geen probleem, voor de RSI ben ik uitgeschreven. Waar het probleem dan zit, mevrouw? Wel, vermoedelijk is de RAM (de caisse maladie) niet op de hoogte. U neemt best met hen eens contact op. Dus blijkbaar verleent mijn ziekenkas nog altijd onterecht dekking. En dan zou ik hen op de hoogte moeten brengen? Tja, lachen uiteraard.
Ok, en wat doe ik nu met die brief mevrouw? Gewoon nul op invullen? -Nee, gewoon laten liggen, u staat immers niet meer ingeschreven. -Ok.

Enfin, u begrijpt het. Weer zo’n bizar verhaal in de marge van het auto-entrepreneursfenomeen. Linkerhanden die niet weten wat rechterhanden doen, en veel te veel organismes die elkaar in verwarring brengen. Zal het ooit veranderen? (neenee, da’s een boutade, geen vraag, niet op antwoorden)

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account