Reageer op: Uitgeschreven auto-entrepreneur, nog altijd gedekt door de RSI

#191901

Dit betekent simpelweg dat je niet bent uitgeschreven. Oftewel je hebt de uitschrijfprocedure niet op de juiste wijze gevolgd, oftewel bij de URSSAF en/of de RSI is er wat fout gegaan bij het uitvoeren van de procedure. Dat laatste komt helaas nogal eens voor.
Dat betekent dat je verplicht bent om de aangiftes te doen. Als je allemaal nullen invult voor het hele jaar 2014 dan kun je dat ook nog eens doen voor 2015 (je mag 8 kwartalen zonder omzet zijn), daarna wordt je ambtshalve uitgeschreven, maar je komt dan wel op de stapel ‘uit te zoeken dossiers’ van de belastingdienst. Want waar leef je dan van?
Een andere optie is om je op de juiste manier uit te schrijven. Als je dat niet doet (en je bedrijfsactiviteiten als auto-entrepreneur vallen in de categorie service of commerce, dan ben je verplicht om voor 19 december 2015 je inschrijving als auto-entrepreneur om te zetten in entreprise individuelle. Doe je dat niet, dan is er sprake van een administratieve overtreding. Hoe de overheid daar mee om zal gaan weet ik ook niet. Dat zullen we na 19 december wel merken.

Wim

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account