Reageer op: Aanvraag elektriciteit EDF

#190282

Om met het eenvoudigste te beginnen: de moderne elektrische boilers (chauffe-eau) zijn uitstekend geïsoleerd en het stroomverbruik valt mee. Of een dag/nachttarief (option heures pleines / heures creuses) je jaaruitgaven voor elektra omlaag brengt valt nog maar te bezien: de vaste abonnementskosten zijn sinds een jaar of drie behoorlijk omhoog gegaan vergeleken met het basistarief. Individueel reken- en maatwerk.

Je moet uiteraard ook aangeven hoeveel vermogen je geleverd wilt krijgen. In Nederland is dat vrij simpel: een basis abonnement wordt geleverd als enkelfase (35 ampère ) of driefase (3 x 25 ampère). In Frankrijk is er een abonnementssysteem met veel meer mogelijkheden: zie dit puissance souscrite overzichtje van de EDF. Op je hoofdschakelaar kun je aflezen wat er gegeven de reeds aanwezige bedrading maximaal geleverd kan worden. Een getal in een klein venstertje geeft aan waar die zg. disjoncteur de branchement op is afgesteld, minder mag namelijk ook. Een enkelfase type ziet er zo of zo uit, een wat oudere driefase uitvoering is dit type. En uiteraard terug te vinden op de facture EDF van de vorige eigenaar. De meeste Franse huishoudens komen makkelijk uit met een 9 kVA aansluiting, de zuinigen met 6 kVA, en met 12 kVA in monophasé heb je een ruim bemeten 60 ampère tot je beschikking. Standaard vraag hierbij: veel grote stroomverbruikers (elektrische verwarming?) aanwezig?

Buitenlandse bankrekeningen en telefoonnummers, ze houden er niet echt van die Franse organisaties. Hoewel al decennia lang ook Amerikaanse software bedrijven vrij eenkennig zijn: hoe vaak ik niet heb geprobeerd een Nederlandse of Franse postcode in te voeren op hun registratie formulieren, of een non-USA telefoonnummer…..Terwijl juist deze branche bij uitstek gevoelig zou moeten zijn voor het gegeven dat software en internet zich weinig gelegen laten liggen aan slagbomen bij een grensovergang.

Moeilijker, die weerbarstige software van de EDF, nog eenkenniger. De simpelste oplossing is gewoon een Franse bankrekening openen en een losse Franse prepaid sim voor je mobiele telefoon kopen. Maar het kan natuurlijk wel, alleen heeft dat wat meer voeten in de aarde, zie deze informatie. Wanneer er een regionaal hoofdkwartier van de EDF in de buurt is gewoon een afspraak maken en langs gegaan, gewapend met zoveel mogelijk documenten, paspoort, eigendomspapieren etc.

Tot slot: ook op de website zelf staat nog het een en ander aan leesvoer gereed over de EDF aansluiting.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account