Reageer op: Per decreet

#191219
 jako
Bijdrager

Tsja, het zijn maatregelen in de goede richting, maar niks wereldschokkends. Van een paar extra winkelzondagen gaan de winkelverkopen niet ineens exploderen.

Typisch Frans (zuid-Europees) gedachtegoed: Frankrijk gaat op het allerlaatste moment (deadline is 1 maart) nét genoeg maatregelen nemen om opnieuw uitstel te kunnen krijgen. Typisch het gedrag van een kind: ik wil niet, maar het moet van mama, dus doe ik het minimale waarvan ik denk dat mama ‘Brussel’ het wel zal pikken. (idem in Griekenland)

Een land wat zelf z’n verantwoordelijkheid neemt (ownership of problem) zal veel dieper ingrijpen om te voorkomen dat men bij enige economische tegenslag steeds opnieuw meer maatregelen moet nemen. Met 1 keer goed ingrijpen krijg je de bevolking mee, door continue te moeten blijven prutsen is Hollande al lang elk vertrouwen kwijtgeraakt.

Begin met het afschaffen van de 35 urige werkweek, verhoog de pensioenleeftijd, verlaag de uitkeringen, verlaag het minimumloon, schrap de rigide ontslagbescherming etc.

Dat gaat allemaal nog komen, maar veel te laat.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account