Reageer op: Netflix niet beschikbaar voor Orange abonnees

#187616
 Gautier
Bijdrager

@LesTourins, Smart TV’s hebben inderdaad zelden of nooit de mogelijkheid om een VPN in te stellen. Daarom is men met ‘Smart DNS’ op de proppen gekomen. Dat is eigenlijk een goocheltruc met DNS-servers (komt neer op split horizon DNS) waardoor men de service provider laat geloven dat je in een ander land zit, zonder dat al je verkeer via VPN-servers omgeleid wordt. Enkel de gegevens voor authenticatie worden omgeleid. Voordeel: er is vrijwel niks in te stellen (enkel een ander IP-adres voor de DNS-server), en al je verkeer blijft de gewone route volgen, zonder via een bandbreedtebeperkende VPN te moeten passeren. Voetnoot: dit is eigenlijk enkel mogelijk omdat de IP-controles van de meeste service providers vrij krakkemikkig in elkaar zitten. Mochten ze controleren op ieder pakket dat de deur uitgaat, lukte dit niet.

Smart DNS is een stuk goedkoper dan volledige VPN, moet je maar eens op googelen. Reken op een viertal dollar per maand.

Voor die andere vraag. VPN via je Livebox kan perfect, maar hangt af van het protocol dat je gebruikt. Zo heeft Livebox een beveiliging die PPTP blokkeert. Kijk eens in de instellingen van je Livebox, daar zal je instellingen zien staan die verband houden met het blokkeren van binnenkomende pakketten, of iets dergelijks. Die staan standaard ingeschakeld.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account