Reageer op: Sanibroyeur en septictank

#199162

Bonjour,

Een septictank heeft geen enkele moeite met fecaliën, vermalen of niet. Ook in de moderne fosse toutes eaux zijn deze fecaliën het gemakkelijkste deel van het verhaal. Zo’n fosse heeft veel meer moeite met bijvoorbeeld vet en zeepwater, reden dat gescheiden afvoerbuizen voor douche/keuken en WC worden aanbevolen, met een separate vetvang in de douche/keukenafvoer vóór de septictank. Een broyeur biedt op dit gebied geen enkel reëel voordeel.

Een broyeur heeft daarentegen wél de nodige nadelen. Ze maken over het algemeen flink herrie, leuk als iemand s’nachts “moet” en dat ding staat in de buurt van de slaapkamer(s). Er mag beslist niets worden ingegooid zoals tampons of maandverband, dus dat moet je iedereen duidelijk op het hart drukken, en eventueel een bordje erbij hangen. Ze hebben een stopcontact nodig en dat is niet in iedere WC voorhanden, niet zelden tref je uitsluitend een verlichtingsgroep (daarnaast hebben ze natuurlijk een wateraansluiting nodig, net als een normale WC). En als de elektriciteit een keer uitvalt dien je je van tevoren te realiseren dat je moet uitwijken anders zit je met een geurige verrassing totdat er weer stroomtoevoer is.

Last but not least, die broyeurs gaan nog wel eens stuk. Meestal op ongelegen momenten. En als je dan zo’n ding uit elkaar moet halen om te repareren zou je wensen dat je nooit geboren was.

Persoonlijk zou ik liever mijn halve huis slopen om een échte WC afvoer te realiseren dan ooit aan zo’n broyeur te beginnen. Maar ieder diertje zijn pleziertje zullen we maar zeggen 🙂

Salutations, Jos

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account