Reageer op: USA versie mercedes op Frans kenteken zetten onmogelijk??

#191142
 brijn
Bijdrager

Ik heb in 2010 mijn Nederlandse w123 240TD op Frans kenteken gezet. Geen enkel probleem.

1. Je wilt van Mercedes Benz Frankrijk een FRANS Certificat de Conformite hebben. MB France verstrekt die CC’s tientallen keren per dag, ook aan mensen die helemaal geen Frans spreken. FRANS CC ja, in 1980 (mijn auto) bestond er geen Europese goedkeuring, elk land deed zijn eigen typegoedkeuring. MB heeft voor alle “Europese” modellen uit die tijd de CC’s op de plank liggen. Anderlandse COC’s, homologatieverklaringen worden NIET geaccepteerd. Kost je 150 euro. Kopie kentekenbewijs en NAW gegevens sturen aan Mercedes-Benz France,Service Homologation VP, CS 30100 –Montigny le Bretonneux, 78077 Saint Quentin en Yvelines Cedex. Briefje erbij: Dag MB, ik wil een Franse CdC hebben, dank U wel.Drie weken later klaar. Haar in de soep: die 150 euro MOET per CHEQUE, bij aanvraag.

1.a Zou je CC niet of slechts ten dele krijgen dan moet je naar de DRIRE/DREAL voor een eenmalige persoonlijke goedkeuring. Mijn w123 is een ex-Italiaan, die via Nederland naar Frankrijk is gegaan, geen enkel probleem. Mijn Hollandse Starletje had een in Frankrijk niet gecertificeerde automatische versnellingsbak, dus moest ik langs de DRIRE, waar ze auto met rolmaat op straat opmaten en ik een bonnetje kreeg. Komisch maar vooruit maar weer.

2. Dan ga je met je auto (op NL of D (export)kenteken) naar je favoriete FRANSE APK station en laat hem keuren (en dan hoeft ie niet eens goedgekeurd te worden geloof ik, het gaat om het papiertje). Kan ook meteen na aankoop dan is je tijdelijke verzekering nog geldig.

3. Naar het belastingkantoor van je departement, Met de inmiddels verzamelde paperassen, voor een QUITUS FISCAL, dat er (ooit) BTW is betaald over deze auto. Vandaar dat bonnetje met TTC (toutes taxes comprises) naast het aankoopbedrag.

4. Met deze hele handel papier en kopieen van je paspoort het het Franse bewijs van ingezetenheid (de laatste rekening van de EDF!) naar de Prefecture, en BINGO, Frans kenteken.

Ik heb het al eens eerder gezegd denk ik: het valt allemaal reuze mee, zolang je vriendelijk blijft is een taalhandicapje geen probleem, het is nog leuk ook, je komt nog eens ergens en het is goed voor je Frans.

Doen!

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account