Reageer op: entreprise individuelle of auto-entrepreneur?

#189677
 OEVVD
Bijdrager

Ja Wim een beetje versimpeling zal wel geen kwaad kunnen. Maar aan de AE gaat natuurlijk niemand morrelen. Ik zit niet in het parlement en jij ook niet.
Maar die gaan toch de kip met de gouden eieren niet slachten ?
Al dat “aanpakken” en “op de schop nemen” dat zijn typisch Nederlandse begrippen en dat is een typisch Nederlandse benadering. En zo werkt dat hier niet.
Die parlementariërs weten toch ook dat als ze het zeer succesvolle systeem van de AE naar de knoppen helpen er zo maar een paar honderd duizend zwartwerkers bijkomen. Dan raken ze de grip helemaal kwijt. En omdat er een miljoen of zo van die AE ondernemingen gecreêrd zijn zijn er miljoenen kiezers die daar op de één of andere manier bij betrokken zijn. Dat kost dus stemmen en daar houden parlementariërs niet zo van.
En dus blijft de AE – de vaandeldrager van Sarkozy – gewoon bestaan, wordt er wat met de regeltjes gefrutseld en is het beste advies wat je mensen met een inkomen van rond de 15 Mille p.p. kan geven zich nu als AE te laten inschrijven. In het hoogst onwaarschijnlijke geval dat er iets zou veranderen komt er dan in ieder geval een overgangsregeling van een paar jaar.
Dus nu instappen – een kind kan de was doen – je kunt je zo on line inschrijven – en de boekhouding doe je in 5 minuten zelf. Je krijgt er de ziektekostenverzekering bij en je bouwt een staatspensioentje op -hoe gering dan ook (alhoewel daar wat problemen mee zijn maar daar is de FEDAE druk mee bezig dus dat komt wel goed) op grond waarvan je later – veel later – ten laste komt van Frankrijk voor je ziektekosten en niet van Nederland – tenminste als je hier blijft wonen en als dan de EU nog bestaat.
Carpe Diem….pluk de dag.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account