wim-in-frankrijk

Aangemaakte reacties

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: bewaarplicht EDF #187528

  Ik heb inmiddels een compleet dossier opgebouwd en ga daarmee binnenkort naar de rechter.

  In reactie op: bewaarplicht EDF #187526

  Als leek kon ik echt niet weten wat voor soort meter was geïnstalleerd. Dat hoeft mij als gebruiker ook helemaal niet te boeien. Inmiddels zijn we weer af van TEMPO, maar de nieuwe meter is gewoon blijven zitten.

  In reactie op: bewaarplicht EDF #187532

  Het gaat hier om ruim 2000 euro, dus geen kattenpis. Niet alleen dat de EDF al onze verzoeken zonder argumentatie terzijde heeft gelegd, maar EDF komt na analyse (!) met hele aparte “conclusies”. Zoals dat ons verbruik ’s winters hoger is dan ’s zomers. Ja echt, het staat zo zwart op wit. Ook apart is het feit dat de ERDF plotseling na 2,5 jaar heeft gemerkt dat ze destijds een schrijffout hebben gemaakt. In ons nadeel weliswaar maar die gaat nu gecorrigeerd worden (gaat om ongeveer 200 euro). Geen sterk iets om mee naar buiten te komen.
  Het gaat mij om twee aspecten, namelijk het geld en het principe. David tegen Goliath, ja ik weet het. Maar enkele jaren geleden heb ik in Nederland bij de rechtbank als “simpele particulier” ook een principiële zaak gevoerd tegen TNT POST en gewonnen. En dat ging om slechts 200 euro.

  Overigens bedankt voor de tip om eens bij Que Choisir te kijken.

  In reactie op: bewaarplicht EDF #187530

  De oude mechanische meter is vervangen door een nieuwe elektronische meter toen mijn abonnement op mijn verzoek werd gewijzigd naar TEMPO. Dit is mij niet meegedeeld. Ook de meterstanden van de oude meter niet.Pas toen ik na vijf maanden de factuur kreeg, zag ik de meterstanden.
  Volgens mij heeft de oude meter tenminste twee keer zoveel geregistreerd als het echte verbruik. EDF heeft tot nu toe elke claim van mij afgewezen. Ook de mediateur van de EDF reageerde negatief. Het argument is dat ik mijn recht op protesteren heb verloren omdat ze die oude meter hebben verwijderd en niet meer weten waar die nu is.
  Mijn argument is dat de EDF mij het recht op een onderzoek heeft onthouden omdat ze zelf zonder enig bericht de oude meter hebben weggehaald. Het is voor mij dus belangrijk om te weten of de EDF een bewaarplicht heeft. Ook ben ik er nog niet achter of de EDF in de fout is gegaan omdat ik niet ben geïnformeerd over de vervanging van de meter (voor dat feit heeft de EDF een “schadevergoeding” van 60 euro aangeboden.

  In reactie op: nederlands rijbewijs kwijt #192381

  Ik heb het rijbewijs verloren. Kan ik in Nederland een nieuw rijbewijs aanvragen terwijl ik permanent in Frankrijk woon?

  Ja het geldt ook voor pensioen van het ABP, maar alleen voor het gedeelte dat je krijgt voor de periode dat je niet in overheidsdienst bent geweest (voor haar was dat ongeveer 65%)

  Jaap: bij welke NL bank heb jij je reisverzekering afgesloten?

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

©2021 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?