watcher

Aangemaakte reacties

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Extreem A la Une #206799
   watcher
  Bijdrager

  Ik reageer niet zo vaak op dit portal maar ik vindt het echt te ver gaan om een eventuele ban op berichtgeving (die niet in een bepaalde politieke kleur is) in stellen. Ik krijg hier een beetje een benauwd gevoel van.
  Het is net alsof dit soort artikelen niet mag worden gelezen of we moeten de bezoekers/lezers van deze site hier tegen beschermen (of je her er mee eens bent of niet…)
  Ik denk dat ik zelf wel in staat ben om te bepalen (en ik denk velen met mij)

  Ik ben het daarom met WANNOX eens als hij zegt:

  Ach, het is een deel van de echte wereld en daar is het allemaal niet zo mooi en prettig.

  Dat is de realiteit waarin we leven en daar hoort ook dit soort berichtgeving bij.
  Daar komt ook nog bij dat we hier me vrijheid van meningsuiting te doen hebben en dat is een groot goed.

  In reactie op: Aanmelden cpam #197546
   watcher
  Bijdrager

  Ik heb nog even nagezocht, wij hebben een de CPAM verzekering rondgekregen dmv een E-109 formulier en hebben dit rechtstreeks bij het hoofdkantoor in Nantes afgegeven en laten bevestigen (dit nadat tot 2 keer toe alle spullen waren zoekgeraakt….) dat ze de spullen hebben ontvangen.

  In reactie op: geestig of triest ? #195667
   watcher
  Bijdrager

  Van mijn kant toch wel een paar positieve uitschieters, bij alle Brico’s (op 1 na) bij ons in de buurt (Fontenay le Comte) heb ik geen klagen. Het lijkt er op dat de klant weer koning wordt. Het is m.i. ook een zaak van: “hoe train ik mijn personeel”.
  Het zelfde geldt voor een grote winkel in tuinbenodigdheden.
  Wat me wel een beetje tegen valt is het regelen van korting. Vorig jaar heb ik een hek rond mijn terrein moeten plaatsen (+/- 100m.) en had voor de palen snelbeton nodig (zo’n 150 zakken a 35 kg). In de eerste instantie wilden ze me dezelfde prijs laten betalen die ze voor een enkele zak rekenen. Na enige uitleg van mijn kant ging er een EURO per zak af.
  Nadat ik vorig jaar een 6-tons houtblokken klover had geleend van een buurman beviel me deze zo goed dit ik besloot om er zelf een aan te schaffen. Bij eerste gebruik zag ik dat het duwmechanisme wat schokkerig terug liep en dacht;’hij moet zeker ff inlopen’.
  Begin dit jaar na een paar blokken kloven stond het apparaat krom en begon de kloofwig los te raken op de lasnaden. Uiteraard heb ik garantie geclaimed maar na enkele weken zei men dat de schade niet onder garantie zou valt. Hier was ik het niet mee eens en heb er bij de shop manager op gestaan mijn claim nog eens te heroverwegen met zijn superieuren. 3 weken later werd ik gebeld met de mededeling dat ik een nieuw exeplaar kon uitzoeken.
  Kortom, mijn ervaringen met de service en dienstverening hier zijn niet echt slecht te noemen en ik zie nog wel enige punten die voor verbetering vatbaar zijn.

  In reactie op: Aanmelden cpam #197542
   watcher
  Bijdrager

  Beste H. Zwolle,

  Mijn vrouw is onlangs door de hele CPAM-molen gegaan en heeft inmiddels haar ‘attestation de droits à lássurance maladie’ ontvangen. Alles op basis van een Exxx-formulier, de voorloper van het S1-formulier. De hele procedure heeft 3 maanden in beslag genomen.
  Zoals u correct zegt: het S1-formulier wordt nog niet in Nederland door ZIN/verzekeraars gebruikt. In Frankrijk is men daarvan op de hoogte.
  Op diverse Franse websites wordt duidelijk aangegeven dat het E-formulier het equivalent is van het S1-furmulier.
  Belangrijke websites zijn in dezen:
  http://www.amelie.fr en http://www.cleis.fr
  Benodige papier die u dient te overleggen zijn:
  – Internationaal geboortebewijs
  – Internationale trouwacte (indien van toepassing)
  – Kopie geldig paspoort
  – bewijs van verblijf van over een tijdsbestek van minimaal 3 maanden (rekening EDf/telefoonnota
  – R.I.B. bankrekeningoverzicht (verstrekt door de bank)

  Succes ermee.
  Rob

  In reactie op: beveiligingscamera #187926
   watcher
  Bijdrager

  Beste Tyhuella,

  In aansluiting op Jako’s bericht m.b.t. een vast IP adres, het volgende. Wij beschikken ook over een Free internet aansluiting. Het is even zoeken, maar het is mogelijk geweest (voor mij althans) om vast IP adres aan te vragen, ik heb dit dan ook gedaan. Zodra dit is afgerond kan de omzetting niet meer worden teruggedraaid. Even praktisch, het duurt zo’n 15 -20 minuten voordat de verbinding weer op is

  Succes, Rob

  In reactie op: Netflix niet beschikbaar voor Orange abonnees #187613
   watcher
  Bijdrager

  Kan HOLA hierbij helpen?

  In reactie op: Verplichting fosse septic op norm #201145
   watcher
  Bijdrager

  Wij hebben vorig jaar de fosse laten vervangen omdat dit ons 10 jaar geleden reeds was aangezegd en omdat de bestaande installatie (1m3 zonder vloeiveld) van 50 jaar gewoon aan vervanging toe was. Omdat we van plan zijn ons definitief (binnen 2 jaar) in Frankrijk te vestigen zijn we successievelijk bezig dit soort zaken nu al aan te pakken zodat we straks met nuttiger dingen bezig kunnen zijn. Vanaf het moment dat we de molen in werking hebben gezet heeft het al met al een jaar geduurd voordat de nieuwe fosse was gerealiseerd. Een bijkomende reden om de fosse reeds te hebben vervangen is het feit dat wanneer plotseling iedereen in het dorp de fosse moet gaan vervangen, het wel eens een behoorlijk lange tijd kan duren voordat jij aan de beurt bent..

  Rob

  In reactie op: TNT sat kaart #188058
   watcher
  Bijdrager

  Dank Jako, ik ga verder snuffelen.

  Rob

  In reactie op: TNT sat kaart #188056
   watcher
  Bijdrager

  Beste mensen,

  Al zeker een jaar of 7 volg in de berichten op dit forum met grote belangstelling echter op een paar bijdrages na heb ik hier weinig vragen gesteld omdat ik op de meeste vragen reeds een antwoord heb gevonden.
  Het is de bedoeling dat mijn vrouw en ik over 2 a drie jaar permanent naar ons huis in de Vendee willen verhuizen.
  Momenteel ben ik bezig (naast ale andere kluswerkzaamheden) de TNT sat kaart aan de praat te krijgen, tot nu toe zonder succes.
  Agelopen week heb ik een nieuwe Triax schotel met 4 lnb’s geplaatst en deze aangesloten op een Maxdigital XP1000 met daarop het laatste Pli image. Alles werkt goed alleen, ik krijg de TNTsat kaart niet aan de praat.
  Ik heb in de eerste instantie met CCcam (advies van Jako alhier) geprobeerd, door verder te zoeken stuitte ik op de wondere wereld van OSCAM. Na vele pogingen en configuratie wijzigingen blijft het scherm gewoon op zwart, overigens werkt NT1 wel gewoon.
  De verscheidenheid aan berichtgeving op de diverse forums scheppen nogal wat verwarring over het wel of niet werkend krijgen van de TNTsat kaart.
  Nu mijn vraag: is er iemand hier die een uitspraak kan dooen of de TNTsat kaart nu wel of niet werkt op een andere box dat de voorgeschreven Franse ontvanger?
  Ben benieuwd naar de antwoorden.

  Dank en groet, Rob

  In reactie op: Vuil trucje van CANAL DIGITAAL #187564
   watcher
  Bijdrager

  Gebeurde mij ook vorige week, nadat ik eerder had gereageerd op een mail die door CD was gestuurd mbt een aanbieding nav de augustus actie. Ik ben niet op de aanbieding ingegaan omdat ik een heleboel meuk krijg aangeboden waarvoor ik geen interesse heb. Wel heb ik te kennen gegeven dat ik best wel wil betalen voor Ned 1,2 en 3. enkele dagen hierna geen beeld meer.
  Ik heb gebeld en de servicedesk medewerker heeft me toen vriendelijk geholpen, terwijl ik wederom aangaf best te willen betalen voor de Publieke Omroepen kreeg ik weer beeld. Toch wel vreemd deze gang van zaken.
  Wat ik mij nu wel afvraag; zou CD in de nabije toekomst gehoor willen geven aan de wens van mij en (vele) anderen, alleen de Publieke Omroepen (tegen betaling) aan te bieden?

  In reactie op: start afschakelen SD zenders CanalDigitaal #187727
   watcher
  Bijdrager

  Ha Jos,

  Op grond van jouw beschrijving en ervaring heb ik ook de XP1000 aangeschaft. Omdat ik al jaren met de dreambox werk is het idd een fluitje van een cent om dit apparaat aan de praat te krijgen.
  Wel even een kanttekening, omdat er slechts een externe USB harddisk aan kan worden gehangen (voor het opnemen van programma’s en “timeshifting”) heb ik wel even moeten stoeien om het timeshifting werkend te krijgen. Dit heeft te maken dat binnen Pli (ik hoop dat het niet te technisch wordt nu) de standaard padaanduiding naar een interne harddisk verwijst en niet naar de USB harddisk. Dit is op te lossen vanuit het instellingen menu.

  Groet, Rob

  In reactie op: CanalDigitaal schotel uitrichten? Help #187967
   watcher
  Bijdrager

  Hallo,

  Uitrichten schotel is niet zo moeilijk hoor. Zie http://www.sat4all.com/forums/topic/337685-veel-nuttige-informatie-over-het-installeren-van-je-schotel/ een schat aan informatie op de site sat4all. Om de informatie te onsluiten is het wellicht handig dat je daar een account aanmaakt.

  Succes gewenst, Rob

  In reactie op: Tekenprogramma #198762
   watcher
  Bijdrager

  Dag Peter,

  Voor simpele klusjes kun je ook hier: http://www.floorplanner.com/ terecht. Voor een enkel ontwerp zelfs gratis. Inloggen met je google account en je heb je tekening overal ter wereld beschikbaar..

  Succes ermee.
  Rob

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account