ThijsMarijt

Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Kalkcement vloer afwerken #201708
   ThijsMarijt
  Bijdrager

  Hoi Wilm.
  Bedankt voor de info! Ik ga het uitzoeken.
  De ondergrond is overigens droog, maar ik wil het inderdaad ademend houden.

  Met vriendelijke groet
  Thijs

  In reactie op: grond bij verkoop huis #193206
   ThijsMarijt
  Bijdrager

  Heren,

  Bedankt voor jullie reacties. Hier kan ik wat mee. 🙂 Ik zal met de boer om tafel gaan, altijd gezellig.

  Salutations, Thijs

  In reactie op: grond bij verkoop huis #193202
   ThijsMarijt
  Bijdrager

  Bonjour,
  Onlangs heb ik “om mijn privacy te garanderen” ook een klein stukje grond naast mijn huis gekocht. De boer gebruikte dat stukje al jaren om af en toe zijn koeien op te zetten voor ik het kocht, en wat mij betreft is dat prima, scheelt weer maaien. Ik neem aan dat het daarmee, dus ook zonder pacht overeenkomst, ook al rechten aan de boer geeft? is het dan misschien slimmer om toch een pacht overeenkomst op te stellen? Hoe bepaal je in godsnaam de waarde van zo’n stukje land?
  Salutations, Thijs

  In reactie op: Houten ramen – RT2012 #198623
   ThijsMarijt
  Bijdrager

  Bdankt Christian! Ik zal foto’s van het resultaat plaatsen.

  In reactie op: Houten ramen – RT2012 #198604
   ThijsMarijt
  Bijdrager

  @Christian

  Hoi. Ben bezig met kleine (zelfgemaakte) raampjes die in kalkstenen raamopening moeten. Ik heb op jouw site gekeken en dat helpt een boel, maar toch de volgende vragen:
  – de oude ramen zitten met purr op zijn plek. In jouw oplossing zie ik compriband en een “patte à sceller”, maar dan blijft er toch een boel ruimte rond het raam open. Laat je dat leeg?
  – Over die ‘patte à sceller’: je geeft aan dat je dat vast zet met cement specie, maar is dat niet veel te hard voor mijn kalksteen? Leem specie is toch ook afdoende, zeker voor een klein raampje?

  In reactie op: Schoten uit de vuilnisauto #195517
   ThijsMarijt
  Bijdrager

  Ik vraag mij dan ook af hoeveel flessen je per minuut door zo’n machine kan halen. 10? dus 160 minuten ben je al snel bezig, exclusief het uit de auto halen, want je zal al snel een paar keer heen en weer moeten.

  In reactie op: Schoten uit de vuilnisauto #195536
   ThijsMarijt
  Bijdrager

  Hulde. wat een fijn onderwerp na de toon een tijdje terug. 🙂

  In reactie op: "Balkon" aan huis maken #198898
   ThijsMarijt
  Bijdrager

  Maxandr, Rob en Christian: allen bedankt voor het meedenken. Ik heb de mooie handleiding van Christian en ook het bericht van Rob doorgekeken. Genoeg stenen heb ik zeker, iets teveel zelfs, maar dat komt hier goed uit. Maxander, het advies over het gebruik cement moet ik nog even over nadenken. Ik hoor veel bouwers ook hier die zweren bij kalk. Of mag het in dit geval wel, Christian? Het stopeje / balkonnetje op het zuidzuidwesten en krijgt veel zon, voor mos ben ik niet zo bang.
  Ik zal voor, tijdens en na foto’s maken, maar dat kan nog even duren: waarschijnlijk wordt het mei.

  In reactie op: "Balkon" aan huis maken #198908
   ThijsMarijt
  Bijdrager

  Met dank aan Ratatouille

  Rechts is de deur te zien aan de zijkant van het huis.

  In reactie op: "Balkon" aan huis maken #198906
   ThijsMarijt
  Bijdrager

  Ik zou graag een foto plaatsen, maar dat lukt mij hier niet…om de situatie iets beter weer te geven..

  In reactie op: "Balkon" aan huis maken #198903
   ThijsMarijt
  Bijdrager

  Heren,
  Fijn! Bedankt. 1. Goede fundering leggen. 2. van betonblokken een ombouw maken. 3. de overspanning bedekken met betonnen balkjes. 4. over de balkjes een betonplaat gieten. 5. de buitenkant met natuursteen bekleden.
  Aandachts punten:
  A. Tussen ‘balkon’ en huis een kleine dilatatievoeg over laten.
  B. Ik neem aan wat afschot een bepaalde kant op.
  C. een maximale afstand tussen de betonblokken. (ik ga nu uit van een balkon van 150 bij 250 cm) Misschien dus 3 rijen blokken in de lengte? Dat zou een overspanning zijn van 74 per balkje minus de breedte van de beton blokken.
  Aanvullende bonus vraag: Hoe maak ik op het platvorm netjes hout vast voor een balustrade? 🙂

  In reactie op: Walnoten schoonmaken #189113
   ThijsMarijt
  Bijdrager

  Het eerste jaar heb ik ze gewoon te drogen gelegd in huis. Dat had tot gevolg dat ik larfjes kreeg en later een soort slome motjes die heel lastig uit te roeien zijn, en die een voorkeur hebben voor meel en andere producten.
  Nu pel ik ze tijdens het tv kijken en droog ik ze in de oven. Het is even doorwerken met een kruiwagen vol noten, maar werkt prima.

  In reactie op: Vechten tegen windmolens? #188841
   ThijsMarijt
  Bijdrager

  @Jako. Is dan jouw conclusie dat alleen kernenergie de oplossing is? De berichten over Fukushima, gelukkig heel ver van mijn backyard, zijn niet echt positief. Zover ik gelezen heb is de liquid thorium reactor de grote hoop, alleen het probleem daarvan is dat die nog niet functioneel is. Om dat voor elkaar te krijgen zal er nog veel, gesubsidueerd, onderzoek plaats moeten vinden.
  Voor de alternatieve bronnen moet ook nog veel uitgezocht worden. Er zijn plannen voor energie opslag (limburg OPAC) maar ook dat zal niet zonder subsidie kunnen.

  @Aart
  . Helemaal mee eens. Ik zie molens ook liever in parken langs snelwegen en niet om de gemeentekas aantevullen.

  In reactie op: Vechten tegen windmolens? #188837
   ThijsMarijt
  Bijdrager

  Tja Jaap, dat noemen ze een jij bak. Wil jij 237 bij 237 meter zonnepaneel in je achtertuin? Of een kerncentrale? Of een mooie ja knikker? Of schaliegas? Ga maar door.

  Kies de energiebron die jij wenst, en ik zet hem in je achtertuin. Het antwoord zal altijd hetzelfde zijn: Nee.

  We hebben energiebronnen nodig, en die moeten ergens staan. Dat die we nu hebben hoofdzakelijk in het M.O. staan en is Rusland kan niet eeuwig duren. We willen minder afhankelijk zijn. Kijk naar amerika: die hebben geleerd en hebben er voor gezorgd dat hun energie afhankelijkheid dramatisch gedaald is. Ik ben geen fan van de VS, maar ik snap dat dan weer wel.
  Of denk jij dat we Poetin cs moeten vertrouwen?

  Ik heb laatst een boek gelezen van iemand die gekeken heeft wat nodig is om de UK ‘selfsustaining’ te maken qua energie. De les die ik daar uit lees is dat het HEEL moeilijk is. Het minder afhankelijk worden van de ‘oude’ energie is lastig en ALS het lukt dan moeten we meerdere soorten alternatieven omarmen. Het uitsluiten van wind of zon of andere bronnen maakt het bijna onhaalbaar…
  http://www.withouthotair.com/c1/page_2.shtml

  In reactie op: Vechten tegen windmolens? #188835
   ThijsMarijt
  Bijdrager

  Zelf heb ik er geen moeite mee, windmolens. Ik zie het eerder als iets hoopvols: niet simpel iets uit de grond halen en dan verbranden, maar gebruik maken van wind. En als Nederlanders, dat zou toch bij onze volksaard moeten horen: windenergie.
  Ik snap het dan ook niet zo goed. Mensen die klagen over windparken voor de kust. Horizon vervuiling. De meeste mensen komen per jaar gemiddeld 4,3 keer op het strand. Om hun heen rijen te dikke, verbrandde mensen en overal afval en peukjes. Niet daaraan ergeren ze zich, maar aan die molens, die toch echt positever zijn dan het verbranden van gas of kool. Het schijnt ook dat de onderwater flora en fauna het prima doet, rond die molens. Vissers kunnen er niet vissen, en roepen daar schande van, maar het feit is dat we er een paar vrijhavens voor de natuur bij gekregen hebben.
  Ik heb ook geen moeite met zonne-energie. Ook daar zie ik die hoop in. Al de kritiek dat het de daken er zo lelijk van worden: volgens mij is er nooit echt lang over de esthetiek van de meeste dakpannen nagedacht. Dus even wennen, en over een paar jaar bedenken ze iets mooiers.
  Ik lees dan dat de voorstanders van alternatieve energie elkaar in de haren vliegen: vóór zon, tegen wind. of andersom. Even gezocht op internet en ik tot het volgende:

  Een moderne molen met een nominaal vermogen van 2 MW levert op land per jaar ca. 4,5 miljoen kWh (Bron Wikipedia)

  Een zonnepaneel van een vierkante meter (1m2) levert per jaar ongeveer 80 kWh aan elektriciteit op. (ook internet, geen eenduidige bron…)

  45000000 / 80 = 56250 zonnecellen van 1 m2

  Dus: per windmolen heb je een veld van 237 bij 237 meter nodig gevuld met zonnepanelen.

  Lijkt mij dat je dit moet weten als je tegen windmolens bent.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account