RvB

Aangemaakte reacties

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Tax plus value–– Geen sociale heffing meer betalen #208955
   RvB
  Bijdrager

  Wij hebben ons huis in 2015 verkocht en direct met de notaris afgesproken dat hij de sociale heffing in de taxe plus value gaat terugvragen.
  Hij komt nu – na twee jaar! – met de vraag “… un justificatif d’affiliation au régime de sécurité sociale néerlandais” in 2015.

  Hieronder lees ik “…en bewijs van de inschrijving van de belastingplichtige in een stelsel van sociale zekerheid van een ander land dan Frankrijk in de EU, de EEE of Zwitserland.”.

  Heeft iemand er ervaring mee hoe dat bewijs er uit moet zien? Een kopie van de zorgverzekeringspolis bij voorbeeld?

  In reactie op: grond bij verkoop huis #193195
   RvB
  Bijdrager
  In reactie op: grond bij verkoop huis #193199
   RvB
  Bijdrager

  Wij hebben dezelfde ervaring met de verkoop van ons huis. De weide van ca. 0,7 ha moest -volgens verschillende notarissen -verkocht worden aan de pachtende boer. Als hij er van af zag wordt door de SAFER gepeild of andere boeren belangstelling hebben en hebben zij recht om het te kopen. De prijsstelling kan nog wel wat discussie opleveren en ook voor onze kopers was het een teleurstelling dat de weidegrond niet meer bij het huis hoorde. Wij hebben wel met de kopers van het huis en van de weide bij de notaris geregeld (in de koopakte) dat de kopers recht kregen een afvoer voor de septic tank in de weide aan te brengen en dat er nooit bouwwerken of bomen op de grond mochten komen. Capitaine Cees, volgens mij heeft het niets te maken van ‘scheiden van grond en huis’. Zodra het om landbouwgrond gaat, hebben boeren een privilege in Frankrijk. De tuinen en bosgrond bij ons huis vielen wel buiten de bevoegdheid van de SAFER.

  Rien

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account