RonaldF

Aangemaakte reacties

30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 34)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Prijsverhoging basispakket Canal Digitaal #208317
   RonaldF
  Bijdrager

  Naar mijn ervaring geeft CanalDigitaal altijd gemakkelijk korting als je erom vraagt. Als je abonnementsperiode is afgelopen kun je deze maandelijks opzeggen. Ze bieden korting (zo’n 3 euro) als je je voor een jaar vastlegt (moet je zelf om vragen) en nog hogere korting als je je voor 2 jaar vastlegt….Ze maken er geen reclame voor.
  Ronald

  In reactie op: Sparen in Frankrijk #197535
   RonaldF
  Bijdrager

  Even een update voor degenen die toch geïnteresseerd zijn in sparen in Frankrijk. Momenteel is er een nieuwe startup (Raisin), die de spaarmarkt wil opschudden met hoge rentes op deposito’s. Deze hoge rentes zoeken zij bij Europese banken (Polen o.a.) waardoor het spaarsaldo beschermd is volgens de Europese regels (€ 100.000 pp, per bank). Zij komen tot 1,5%. Frankrijk komt in hun lijst van Europese landen niet voor; vreemd want hier is momenteel 1,9% mogelijk…
  Net als in Nederland zijn in Frankrijk de deposito’s en ander spaargeld veiliggesteld. Anders dan in Nederland kun je een deposito tussentijds opzeggen (heeft de staat geregeld). Dit kost je (uiteraard) rente, maar het kan wel. Rente is bij de bron belast: sociale lasten (15,5%) betaalt iedereen die belastingplichtig is in Frankrijk en verder betaal je dan eventueel inkomstenbelasting, e.e.a. afhankelijk van de schalen waar je in valt.
  Om je spaargeld over te boeken kun je ook het best beschikken over een rekening bij een moderne bank. Bankier je bij de Banque Postale, dan moet je bijvoorbeeld bij het bekendmaken van een nieuwe begunstigde 2 dagen wachten, om vervolgens maar € 3000,- per dag over te mogen boeken. Er zijn gelukkig ook banken zonder deze beperkingen. Je kunt natuurlijk gebruik maken van een overboeking per check, maar dit heeft ook zijn beperkingen. Als je je per check een overboeking doet naar een spaarrekening om er vervolgens een deposito mee te openen, dan moet je 10 dagen wachten totdat de check definitief geïnd is….
  Verder werken de spaarrekeningen met het principe van de quinzaine: rente wordt berekend vanaf de eerstvolgende 16e of 1e van de maand en idem bij opname maar dan de andere kant op …
  Groet,

  Ronald

  In reactie op: Werkwijze raamopening maken #201505
   RonaldF
  Bijdrager

  Dag Christian,

  Ok ook een goeie manier lijkt me. Je ziet vaak dat de opening ruim wordt gemeten en dat er daarna voor de appui een coffrage wordt gemaakt. Misschien hoef je op die manier minder precies uit te komen: je hebt immers nog speling met de plaatsing van de appui. Bij een deur lijkt me dat lastiger: je kunt de drempel niet iets hoger plaatsen…

  In reactie op: Werkwijze raamopening maken #201503
   RonaldF
  Bijdrager

  Ah ja, duidelijk verhaal. Het blijft altijd puzzelen de eerste keer. Maar de grap is dat het meeste toch lukt; gelukkig leven we in het internet/forum-tijdperk!
  Merci Janv en Jos.

  In reactie op: veranderen van provider #188370
   RonaldF
  Bijdrager

  Hallo,

  Ik heb ook een abonnement decouverte voor 24 euro. Dat werkt echter alleen met een telefoonlijn; die moet dus naar mijn idee actief zijn. Alleen internet lukt bij mij (ook) niet, anders zou ik dat gelijk doen….
  Ronald

  In reactie op: Werkwijze raamopening maken #201500
   RonaldF
  Bijdrager

  Merci, mooi document. Het gaat me in dit geval om de specifieke volgorde en die heb ik nog niet gezien. Wel het hoe en wat van een appui of een linteau, maar dus geen stappenplan…

  In reactie op: Muuropening maken #200846
   RonaldF
  Bijdrager

  Hallo klussers,

  Even een update van mijn bevindingen. Ik heb inmiddels twee openingen gemaakt:

  Het is dus gelukt, maar het is riskant. Na een mislukte poging (op tijd gestaakt) aan een andere muur heb ik het hier geprobeerd. Deze muur is al eens onder handen genomen door vaklui en in verband met de slechte kwaliteit is er in het midden een chainage (betonnen band) aangebracht. Als deze er niet was geweest was ik ook hier direct gestopt. Probleem is dat de stenen als het ware los gestapeld zijn: er tussen zit totaal opgedroogde leem, nu verworden tot gruis:

  Pak je er één steen uit dan vallen er 10 mee en nog een aantal zit direct los. In mijn geval stopte de chainage een verdere teloorgang. Alleen al het plaatsen van de steunbalken levert zo problemen op. Verder is het in zo’n muur niet eenvoudig om een recht gat te maken. De muur bestaat uit kleine en grote tot zeer grote stenen, die zowel in de lengte als in de breedte zijn aangebracht voor de stevigheid. Ingenieus gemaakt! Maar dat betekent ook dat je niet zomaar zo’n zeer grote steen kunt verwijderen aangezien je dan een mega grote opening maakt. En elke bewerking op de steen (boren, hakken) doet de muur ook geen goed…
  Er is heel wat beton in gaan zitten om de aanhechting met de oude muur goed te krijgen, maar nu is het een stevig geheel geworden.
  Alle waarschuwingen zijn niet voor niks….

  Ronald

  In reactie op: Muuropening maken #200843
   RonaldF
  Bijdrager

  Hallo medeklussers,

  Ik heb een schetsje gemaakt van de schuur waar het moet gebeuren; het betreft een bovenaanzicht:

  De rode pijlen geven aan waar de ramen zouden moeten komen. Daar tussen in is een bestaande deur, waardoor er weinig keuze is voor de plaats van de openingen. Als de opening bij entrait 2 iets naar rechts zou verschuiven zou je onder de hangarbalk van de buitenkant komen. Bovendien zou het raam dan tegen de bestaande muur komen (stippellijn). Wat me in eerste instantie over de streep heeft getrokken om de opening toch te proberen te maken is de extra steunbalk (van links naar rechts door de schuur). Deze is jaren geleden bij het begin van ons avontuur hier geplaatst toen bleek dat de schuurmuren uit elkaar gedrukt werden door de entraits. De entraits worden nu dus ondersteund door deze balk die op twee ijzeren steunen is bevestigd.
  Toen ik gisteren bezig was met de (nog kleine) opening voor de steunbalk boven de latei en ik de entrait erboven zag brak het zweet me ineens uit….
  De bedoeling van deze hele operatie is om een gîte te maken (groene kader). Door jullie opmerkingen vraag ik me nu serieus af of ik wel op het goede spoor zit. Alles is mogelijk, maar als er teveel bedenkingen zijn is dat ook een signaal… Eventueel zou de gîte ook in de breedte gemaakt kunnen worden, maar dat zou eigenlijk minder mooi zijn vanwege het uitzicht en de privacy.
  Hartelijke groet,

  Ronald

  In reactie op: Muuropening maken #200841
   RonaldF
  Bijdrager

  Nou het gaat om een muur van zo’n 7 meter. In het midden daarvan zit een originele deur. Aan weerszijden zou een raam moeten komen om het licht binnen te laten, maar zowel rechts van de deur als links bevindt zich zon balk… je kunt het raam misschien iets opschuiven (eigenlijk tegen de zijmuur) maar daarboven (ook in beide gevallen) tref je de steunbalken van de hangar. Ik zal zo nog een schetsje maken maar ik vermoed dat er niet veel mogelijkheden zijn.

  In reactie op: Muuropening maken #200837
   RonaldF
  Bijdrager

  Ok ok, je hebt gelijk. Ik zal morgen wat foto’s en een schetsje maken: super dat je mee wilt denken!
  A demain

  In reactie op: Muuropening maken #200835
   RonaldF
  Bijdrager

  Bonsoir Jos,

  Bedankt voor je gedegen advies. Ik vreesde al zoiets. Het is de eerste keer dat ik me aan een ouverture waag, dus ervaring heb ik er niet mee. Het lijkt me verstandig dat ik een andere plaats zoek om de raamopening te maken, temeer omdat niet alleen de muur kan instorten maar ook de dakconstructie… Weer net op tijd gestopt ;-). Eerst het gemaakte gat nu maar weer repareren: je verveelt je hier nooit!

  Merci,

  Ronald

  In reactie op: Muuropening maken #200833
   RonaldF
  Bijdrager

  PS die zogenaamde etagebalk is denk ik een ‘entrait’…

  In reactie op: Confit de Canard, eend-vriendelijk #193343
   RonaldF
  Bijdrager

  Voor de dromers en de opzij-kijkers:
  – De productie hiervan is in Nederland verboden, vanwege de dieronvriendelijke methode die gebruikt wordt.
  – De ergste misstanden:
  Driemaal daags dwangvoedering.
  Infecties, verwondingen aan de hals en stress.
  Risico op een geperforeerde slokdarm door het voeren met een stalen buis.

  “De beschaving van een samenleving valt af te meten aan de wijze waarop ze omgaat met dieren” (Mahatma Gandhi)

  In reactie op: Elektrische vloerverwarming #198859
   RonaldF
  Bijdrager

  Merci! Nou dan doe ik dat.

  Hartelijke groet,

  Ronald

  In reactie op: Hoog gras #189079
   RonaldF
  Bijdrager

  Hallo,

  Ik heb zowel de driewieler van het plaatje als de balkmaaier. Als het gras te hoog is gebruik ik de balkmaaier. Deze kan zo’n beetje iedere hoogte aan, want hij benadert het gras aan de onderkant (in tegenstelling tot de driewieler). Werkt prima, alleen geeft het wel veel opruimwerk en dat duurt vele malen langer dan het eigenlijke maaien. Als het gras zo hoog is dat het afgevoerd moet worden vind ik een bijkomend voordeel van de balkmaaier dat deze het gras niet klein maait, zodat het eenvoudiger bij elkaar te hooien is…En ach, in het zonnetje is het eigenlijk heerlijk werk! 🙂

  Groet,

  Ronald

  In reactie op: Onkruid in grindpad #189097
   RonaldF
  Bijdrager

  Een aantal jaren geleden hadden we dit probleem ook ieder voorjaar: hele pad overwoekert. Nu leggen we als het pad niet wordt gebruikt (tot mei ongeveer) een doek over het pad. Hierdoor hebben we geen last meer van onkruid; als het doek er af gaat is het onkruid dat zich daarna nog aandient er met de hand goed uit te halen. Als we maanden weggaan leggen we het doek er weer op.

  Ronald

  In reactie op: De grasmaaier/bosmaaier… #200160
   RonaldF
  Bijdrager

  Bonjour!
  Ik heb het erop gewaagd en heb de carburateur schoongemaakt. Inderdaad niet iets om het apparaat voor weg te brengen.. Het bolletje losdraaien was eigenlijk alles. Ja jullie wisten dat natuurlijk al, alleen ik niet.. Er zaten een paar kleine korreltjes in, niet echt veel zou je zeggen maar na schoonmaken werkt mijn maaier (en daardoor ik ook) weer perfect. Nogmaals dank voor de tips en Jos voor de schop.
  Groet,
  Ronald

  In reactie op: De grasmaaier/bosmaaier… #200171
   RonaldF
  Bijdrager

  Hallo,

  Bedankt voor jullie reacties! Enne Jos, je hebt helemaal gelijk natuurlijk; ik heb notabene net ons dak zelf vervangen… Morgen ga ik jullie tips in de praktijk brengen, nogmaals dank, ook voor het filmpje en de stimulering! Ik zal verslag uitbrengen van het resultaat.

  Hartelijke groet,

  Ronald

  In reactie op: De grasmaaier/bosmaaier… #200166
   RonaldF
  Bijdrager

  Ah das dus wat lastiger helaas; ik ben niet zo bekend met deze techniek, dat zal dus wel wegbrengen worden. Bedankt voor je tips!

  Ronald

  In reactie op: De grasmaaier/bosmaaier… #200164
   RonaldF
  Bijdrager

  Ok, bedankt voor de tip! Ik heb inmiddels wat meer onderzoek gedaan en zie dat de bougie zwart is en nat. Zou het kunnen zijn dat daardoor, in combinatie met het starten met choke, benzine in de uitlaat komt?

  In reactie op: Dakbeschot en soustoiture #200926
   RonaldF
  Bijdrager

  Bonjour Christian,

  Ok, merci voor het meedenken; het is prettig om het te kunnen overleggen.
  Ik ga het nu dan zo doen: bij de zijkant haal ik de soustoiture tussen de laatste 2 chevrons weg en plaats ik dakbeschot, aan de voorkant timmer ik beschot onder de chevrons. Ik ga aan de slag, want het is prachtig dakenweer!

  Groet,

  Ronald

  In reactie op: Dakbeschot en soustoiture #200925
   RonaldF
  Bijdrager

  Dag Christian,

  Ja het is nog prima weer. 🙂
  Bedankt voor het meedenken! Het probleem is echter dat er verder op het dak geen dakbeschot ligt; het zou alleen op de overstek moeten komen. In dat geval kan het dan lijkt me ook niet onder de contralatten, want dan zouden de uiterste contralatten hoger komen te liggen dan de andere…Aan de andere kant lijkt het me geen kwaad te kunnen om de soustoiture daar weg te halen, aangezien het buiten het huis is (overstek). Aan de voorkant is het probleem eigenlijk nog groter omdat daar de soustoiture niet weg kan, dus dan blijft denk ik over om een beschot te timmeren aan de onderkant van de overstekende chevrons, zodat de soustoiture beschermd is en tevens niet meer zichtbaar. Lijkt jou dat ook?

  Groet,

  Ronald

  In reactie op: Dakbeschot en soustoiture #200921
   RonaldF
  Bijdrager

  Merci Christian!
  Enne ik heb voor ook een oversteek (zie foto), maar daar kan de soustoiture (uiteraard) niet weg, want dan loopt het eventuele water niet meer in de goot. Daar zou ik planken onder de chevrons kunnen timmeren, zodat de soustoiture niet meer zichtbaar is.
  Met bricoleren heb je steeds verrassingen! 🙂

  In reactie op: Spijkerafstand tengels #199773
   RonaldF
  Bijdrager

  Ik geloof dat ik het antwoord zelf wel kan raden. Er is nou eenmaal een verschil tussen wat je graag wil horen en de werkelijkheid… Ik heb de verkeerde cloueur aangeschaft vrees ik. De lengte van de spijkers is al eigenlijk te kort (64mm op latten van 30) en de dikte is vergelijkbaar met een speldeknop. Als je eenmaal aan het werk gaat op het dak zie je verder dat het houtwerk ook niet overal ideaal is, dus dat je wat speling moet hebben in de manier van werken. Als je dan ook nog ziet wat voor stevige oude spijkers erin zaten slaat de twijfel helemaal toe. Eigenlijk vind ik dat vaak het zwaarste aan het bricoleren: het werken gaat prima, maar door gebrek aan kennis weet je vaak niet of je de juiste beslissing neemt. Ik zit nu op het spoor om minimaal spijkers van 75, dikte 3,1 te gebruiken…
  On doit payer pour apprendre :-(. Maar beter nu dan wanneer het hele dak er al op ligt (of er af komt…).

  Groet,

  Ronald

  In reactie op: Spijkerafstand tengels #199772
   RonaldF
  Bijdrager

  Bonjour Jos,

  Merci! Mijn dakhelling is 45 graden. De spijkers (spijkerpistool) zijn 1,8 mm dun. Het ziet er wel dun uit… Kan dit wel of is het een kwestie van meer spijkers, bv om de 10 centimeter?

  Groet,

  Ronald

  In reactie op: Afmeting panlatten en tengels t.o.v. lengte spijkers #199702
   RonaldF
  Bijdrager

  Inderdaad bedoelde ik wat Christian schrijft:mijn pistool schiet spijkers van 64mm. En de panlat is dus 30mm. Tsja eigenlijk iets te kort dus helaas 🙁 Niet doen dus begrijp ik.
  Bedankt voor de reacties!
  Groet,
  Ronald

  Ah ik lees net de reactie van Jos. Ik denk dat dat ook mijn redding wordt: meer spijkers.
  Merci!

  In reactie op: Dak en soustoiture #199622
   RonaldF
  Bijdrager

  Bonsoir Jos,

  Prima, een duidelijk verhaal weer, bedankt!. De tengels komen inderdaad op de chevrons, dus dat is ok.
  Nou dan kan ik aan de slag :).

  Salut,

  Ronald

  In reactie op: Dak en soustoiture #199620
   RonaldF
  Bijdrager

  Kleine nagekomen vraag nog over de tengels en panlatten. In de oude situatie wordt gebruik gemaakt van panlatten van 30×30, die hebben we weer besteld. Kunnen we die ook als tengel gebruiken? Luistert die maat eigenlijk nauw, want je ziet verschillende maten?
  Alvast weer dank!

  Ronald

  In reactie op: Dak en soustoiture #199615
   RonaldF
  Bijdrager

  Ah ja, handig wezen inderdaad. Merci encore!

  Zo gaat het in ieder geval lukken; de dakladder heb ik al, heel erg prettig ding is dat.

  We hebben verleden jaar de hangar gedaan, maar dit wordt ons eerste echte dak. Lijkt me wel een leuke klus.

  Groet,

  Ronald

  In reactie op: Dak en soustoiture #199616
   RonaldF
  Bijdrager

  Dag Jos,

  Bedankt voor het uitgebreide verhaal! Wat me nog niet zo duidelijk is, is hoe de soustoiture blijft liggen voordat de tengel erop komt: dat valt toch naar beneden?
  Dat spijkerpistool is een goeie tip!
  @Christian bedankt voor de link naar je duidelijke verhaal!

  Groet,

  Ronald

30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 34)

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account