Ron (03)

Aangemaakte reacties

30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 111)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #213946
   Ron (03)
  Bijdrager

  Nog wat acties rond de Kerstdagen “Veel data voor weinig”

  SFR netwerk :RED 100 Go voor 12€ p/m zonder limiet en NRJ 200 Go voor 9,99€ voor 12 maanden.

  Bouygues 100 Go voor 14,99€ p/m zonder limiet of 50 Go voor 11,99€.

  Orange netwerk: Sosh 50 Go voor 9,99€ p/m voor 6 maanden.

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #213942
   Ron (03)
  Bijdrager

  Ok Rob. Bij Bouygues zie je geen aanbieding op dit moment maar hij is er wel. De BlackFriday aanbieding tot 2 dec zit een beetje verstopt maar zijn hier te vinden. Dus voor 12€ 50Go en in het weekeinde ongelimiteerd of 15€ voor 100Go p/m vaste prijs zonder verplichtingen. Modem gebruik toegestaan. Wie weet is het wat voor je.

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #213940
   Ron (03)
  Bijdrager

  Rob, wel bij een andere,  Red-by-sfr. BlackForfait, 100GO p/m voor 12€ p/m zonder bepaalde levensduur. SIM 10€. De aanbieding is wel tijdelijk, deze loopt zondagavond af.

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #213938
   Ron (03)
  Bijdrager

  Voor de koopjesjager deze zwarte vrijdag; 200 GB voor 9,90€ p/m 12 maanden, direct opzegbaar. SIM 10€. Dit bij NRJ Mobile op het SFR netwerk.

  In reactie op: Waar het NIET over gaat in de Midi Libre: Brexit #213194
   Ron (03)
  Bijdrager

  Het is bekend dat mensen in het algemeen maar half luisteren en selectief graag datgene horen wat ze graag willen horen Jako. En-en-en gaat niet in dit geval. En de voordelen houden, en geen grens in Ierland, en geen lid zijn van de EU, dat kan niet, m.i. zo simpel dat dit te begrijpen valt. Nu zijn Engelsen erg goede onderhandelaars, erg goed in diplomatie en doelgericht zolang het hele verhaal maar onderhands geregeld kan worden, in “The Club”, tijdens een potje sport en spel of onder een “Liquid Lunch”. Maar nu is het openbaar en ieders positie kan duidelijk gevolgd worden. Denk eraan dat ieder district zijn eigen persoon in het parlement heeft. Die heeft zijn district op de best mogelijke manier te vertegenwoordigen en thuis wat uit te leggen zeker als de persoon herkiesbaar wil blijven.

  Het blijft aangenaam om te volgen al is het veel en duurt het wel erg lang allemaal, we worden er een beetje moe van, tijd om de knoop maar eens door te hakken. Nog 4 weken en een paar uur te gaan. Ik denk uitstel voor een 2e referendum.

   

  In reactie op: Waar het NIET over gaat in de Midi Libre: Brexit #213185
   Ron (03)
  Bijdrager

  Er is geen enkele oplossing mogelijk die gelijkertijd recht doet aan Ierland als aan het Verenigd Koninkrijk tenzij of Ierland eveneens uit de EU stapt of het VK slechts voor een klein deel haar “vrijheid” terug krijgt. Hier kan je maanden of nog jaren over “onderhandelen” er is geen andere oplossing denkbaar, nou ja … een andere invalshoek misschien vanuit het pro-brexit kamp Engeland. Zou Engeland zelf zich niet kunnen losmaken opdat het resterende deel van het VK in de EU kan blijven. Er ontstaat dan een overzichtelijke grens tussen de landen Engeland en Schotland (de EU) en doet misschien wel het meeste recht aan de voorkeur van de lokale kiezer. Misschien iets voor een extra voorkeursvakje op- en een extra argument voor een nieuw referendum.

  En ondertussen is het Engelse Pond gestaag aan een opmars bezig…

   Ron (03)
  Bijdrager

  Heel herkenbare situatie. De trekontlasting van de stroomkabel was gebroken waardoor de kabel ineens een stuk lager hing. Hiervoor zijn in totaal 6 ERDF medewerkers voor langs geweest in 4 auto’s. Eerst een om het werk op te nemen, toen 4 man op de klus te klaren waarvan er slechts een het werk deed en als laatste eentje die kwam controleren of het werk gedaan was. Ach ja…

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #212652
   Ron (03)
  Bijdrager

  Interessant onderwerp Rob, vanwaar dit prijsverschil tussen bv NL en Fr. Je zou het eerder andersom verwachten. NL heeft relatief veel inwoners binnen een bepaalde oppervlakte. Dat maakt de infrastructuur eenvoudiger, lees goedkoper zou je veronderstellen. De oppervlakte bepaalt het aantal benodigde GSM cellen en per cel bepaal je de capaciteit. In Frankrijk heb je heel veel meer cellen nodig voor een acceptabele dekking, zeker buiten de stedelijke gebieden. Hogere kosten dus maar in de tarieven zie je het omgekeerde. Zou dit ook een hogere winst betekenen voor de aanbieders in NL en is dit ook de reden waarom, buiten KPN de aanbieders buitenlandse bedrijven zijn?

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #212628
   Ron (03)
  Bijdrager

  In Frankrijk heb je maar één soort bankpas ook wel CB=Carte Blue genoemd. Het is een combi van debit- en creditcard.

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #212619
   Ron (03)
  Bijdrager

  @Wubbe, nu kan ik je even niet helemaal meer volgen. Een stukje terug meldt je dat het gelukt is een Franse bankrekening te openen dus moet het toch mogelijk zijn ook een Frans telefoon abbo te nemen?

  Dan, als het voornamelijk gaat om met 4G te internetten heb je nog de aanbieding van NRJ WOOT, 100 Go, 12 maanden lang voor nog geen 10,-€. Na dat jaar kan je weer verder zien.

  Ook de trend in aanbiedingen van 4G boxen is interessant te volgen. Hierin zie je de term onbeperkte data. Nu is onbeperkt nog niet overal wat het lijkt, soms 100 of 200 Go waarna terug naar 3G of een afgeknepen débit.

  Voor mij blijft het nog even op ADSL en 4G als back-up.

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #211754
   Ron (03)
  Bijdrager

  De aanbiedingen met veel data voor rond de 5€ zijn allemaal weg. De abbo’s met 100 GO aan data zijn duurder geworden.
  Vermoedelijk komen er in december wel weer wat meer koopjes.

  Mijn B&You 4G databundel zet ik soms in als backup voor de adsl lijn als deze “down” is. Laatst was het weer eens zover op een vrijdag. Uit ervaring weet ik inmiddels dat het wel tot maandagochtend kan duren voor eea weer werkt. Overgeschakeld op 4G, dat werkt goed echter dit keer wilde ik de hele bundel eens opmaken en liet de verbinding zo staan maar, na een paar dagen had ik geen 4G meer en was ik teruggezet naar 3G. Ook weer iets om in de gaten te houden dus.

  In reactie op: Als buitenlander een rekening openen bij een online-bank? #211724
   Ron (03)
  Bijdrager

  Haha Wubbe, dat gaat me een lange zoektocht worden. Succes met LaPoste en als je nog eens een auto gaat kopen in Frankrijk weet je alvast dat dit ook lukt zonder chequeboekje, bankkaart of Nederlandse bankrekening.

  In reactie op: Als buitenlander een rekening openen bij een online-bank? #211719
   Ron (03)
  Bijdrager

  Hier ook een andere ervaring en ik heb het al vaker gezegd “Doe zoals de Fransen het zelf doen” Er worden hier gewoon auto’s gekocht zonder dat daar een buitenlandse rekening of dure cheques voor nodig zijn. De betaalmethode komt vanzelf ter sprake.

  Heb tot nu toe twee keer een nieuwe auto gekocht. De eerste keer woonde ik nog maar net in Frankrijk dus had geen idee, wilde het bedrag telefonisch overmaken zoals we dat in NL gewend zijn. Veel te moeilijk volgens de verkoper, gewoon een cheque uit het boekje. Ik kon het niet geloven maar echt ik kreeg de auto zo mee en de cheque werd pas een paar weken later afgeschreven. Die auto kreeg wel een tijdelijk zg “W” kenteken. Na een paar weken en nadat het bedrag was afgeschreven kreeg ik de definitieve kentekenplaten thuis.

  De tweede keer, jaren later, kon ik een (eenmalig) virement afgeven. Via de Franse bank werd op de afgesproken dag het bedrag afgeschreven waarna het kenteken op naam werd gezet. Twee dagen later stond de auto klaar in de showroom. Beide keren ging het om een substantieel bedrag en zonder problemen. En dan heb ik ook nog eens een bank die al helemaal niets kost! (behalve rood staan).

   Ron (03)
  Bijdrager

  @Marianne, stel je niet te veel voor van je “eerste echte franse rijbewijs”. Het lijkt meer op een pasje voor de bieb. Daarnaast staat er bij mij een spelfout in mijn familienaam en zijn de data van het behalen van m’n rijbewijs voorzien van een fictieve datum. In de geboorteplaats ontbreekt een letter “a”. Correctie aangevraagd en na 10 maanden nog geen reactie. Ik laat het maar zo, het leven gaat toch wel door.

   Ron (03)
  Bijdrager

  Als je aangetekend hebt verstuurd krijg je minimaal een ontvangstbevestiging thuis dus als je helemaal niets hebt ontvangen is er iets misgegaan. On-line bij Laposte kan je de aflevergegevens opvragen van je aangetekende stuk.

  Het beste advies, dat al eerder is gegeven, is niet meer rijden. Je rijbewijs is immers verlopen en dat zal problemen geven bij een ongeval.

  In reactie op: Als buitenlander een rekening openen bij een online-bank? #211655
   Ron (03)
  Bijdrager

  Ja NN kiept je er zomaar uit. Ik had daar ook een rekening met een aardig saldo tot ik een briefje kreeg dat de rekening werd gesloten en het saldo naar de tegenrekening zal worden overgeboekt. Ik kijk op die tegenrekening en het stond er al op!. Geen verdere verklaring. Graag of niet dacht ik en in Frankrijk krijg je nog een betere rente ook.

  In reactie op: Als buitenlander een rekening openen bij een online-bank? #211627
   Ron (03)
  Bijdrager

  Het SIRET nummer is vergelijkbaar mat het KvK nummer van de onderneming die je hebt of waar je bij werkt.
  Vermoedelijk, ik weet het niet zeker, is dit nummer nodig vanwege de invoering van de voorheffing op belastingen vanaf volgend jaar. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe dit gaat werken.

  Het kan ook zijn dat je probeert een ondernemersrekening aan te vragen. HSBC heeft kantoren in de grotere plaatsen. Ben ook benieuwd hoe de identificatie van jou gaat verlopen. Het opsturen van een kopie paspoort zal wel niet voldoende zijn.

  Dan is er nog een verschil tussen buitenlander en/of inwoner van Frankrijk zijn. Dat laatste kan dan weer een struikelblok zijn.

  In reactie op: BVN stopt op Astra 1 19.2 #211603
   Ron (03)
  Bijdrager

  Bij 1.1 Mbps kom ik uit op een halve GByte of wel 495 MB per uur! Mogelijk 7 MB voor het korte weerbericht.

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #211408
   Ron (03)
  Bijdrager

  Mijn dataverbruik via adsl ligt rond de 70GB per maand. Daar zit een substantieel deel video bij, we kijken graag een film op Prime of tv-programma’s terug uit een ver verleden via youtube. Ik haal het gegeven aan dataverbruik uit de stats van het modem. Heb nog geen goede methode gevonden om meer gedetailleerde info te verzamelen naar het soort verbruik. Op de iPhone bv is alles netjes gescheiden weergeven gesorteerd op dataverbruik per app per periode.

  Nu als ik overschakel naar 4G internet en dat een weekeinde zo laat staan om vervolgens het verbruik te extrapoleren naar een maandvolume dan kom ik wel richting de 150GB. Het verschil zit m.i. hoofdzakelijk in het videoverbruik. Mijn 4G verbinding heeft een 3x hoger debiet dan adsl. De video beeldkwaliteit is navenant beter door een hogere bitstream. De verhoogde bitstream laat het volume aan data groeien. Dit is geen wetenschappelijk onderzoek, een weekeinde is uiteraard niet representatief voor een hele maand. De stelling kan wel zijn “Een snellere internet dataverbinding zal leiden tot een hoger dataverbruik”.

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #211399
   Ron (03)
  Bijdrager

  En alsof men meeleest krijg ik net een aanbod voor de 4G box van SFR. Voor 32,99/mnd incl de box en gratis proberen!

  Nu even druk met andere zaken maar wie weet geef ik het later een test.

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #211396
   Ron (03)
  Bijdrager

  Zomaar wat andere mogelijkheden op dit moment.

  100 Go voor 9,99 voor 6 mnd, daarna 19,99 bij NRJ mobile netwerk naar keuze incl modem.
  100 Go voor 20,- voor altijd bij RED. SFR netwerk incl modem.

  Er is bij mijn weten nog maar een aanbieder met onbeperkt 4G gebruik, SFR voor 50,-/mnd
  Zodra de prijs voor onbeperkt rond 30,- komt gaat snelheid het winnen. De vaste lijn gaat het dan moeilijk krijgen bij mij. Gelimiteerde 4G internet is m.i. nog geen optie ter vervanging van ADSL bij dagelijks gebruik.

  In reactie op: Fiscus gaat per 01-01-19 vooruit innen bij de bron #211367
   Ron (03)
  Bijdrager

  Het is vakantietijd in Frankrijk mensen. Even wachten tot begin september en het openbare leven komt weer op gang.

  In reactie op: Fiscus gaat per 01-01-19 vooruit innen bij de bron #211318
   Ron (03)
  Bijdrager

  Ja, die uitleg heb ik hier ook ontvangen samen met het bedrag retour wat we al aan voorheffing over 2018 hadden betaald. Dat teruggekregen bedrag aan voorheffing is geen bonus zoals bosbess toch nog een beetje denkt. Er is n.l. een jaar of 3, 4 terug, toen die voorheffing ineens voor een aantal gevallen werd ingevoerd, zoals bij bosbess en mij, een jaar dubbel betaald n.l. voor het voorgaande jaar en de voorheffing voor het actuele jaar. Dat voorval is nu met deze terugbetaling weer vereffend.

  Hoe de voorheffing 2019 gaat lopen voor zelfstandigen en inkomens uit het buitenland weten we nog niet. Twee keer per jaar of maandelijks, we zullen het t.z.t. wel vernemen. Wel blijven opletten want in Frankrijk moet je vaak zelf actie ondernemen en als je even zit te pitten heb je zo een boete.

  In reactie op: Fiscus gaat per 01-01-19 vooruit innen bij de bron #211310
   Ron (03)
  Bijdrager

  Hier hetzelfde geval (ongeveer dan).
  In Frankrijk betaal je belasting achteraf. Dus in 2018 betaal na aangifte de belasting over 2017. Nu stapt men over op het voorheffing systeem, zoals dat in NL al lang bestaat. Ter voorkoming van dubbel betalen is het blanco jaar ingevoerd. In 2018 betaal je dus het jaar 2017 en in 2019 niet het jaar 2018 maar begin je met de voorheffingen 2019. Het zit hem er dus in hoe administratief de jaren genoemd worden.

  Nu dit werkt prima maar niet voor degene die al eerder vooruit betaalden zoals bosbess. Die voorschotten voor het belastingjaar 2018 vallen weg immers het hele jaar 2018 zal worden overgeslagen. De voorschotten heb je dus terug ontvangen en vervolgens gaat de berekening zoals het voor alle inwoners zal gaan gelden. Daar zit best nog wat onduidelijkheid in, dat kennen we inmiddels in dit land. Rustig afwachten dus.
  Ik hoop dat ik het duidelijk genoeg heb kunnen uitleggen voor zover ik het zelf heb begrepen dan.

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #211169
   Ron (03)
  Bijdrager

  Vermoedelijk is er ook nog de voorwaarde dat men in Frankrijk moet wonen op het af te sluiten mobiel abonnement. Het eenvoudigste filter is dan een controle op de creditcard.

   Ron (03)
  Bijdrager

  Ik snap de zorgen en je kan wel van alles willen en wensen maar aan het einde van de lijn blijft het zoals het is.
  Het advies is, en was ruim van te voren te beginnen met de aanvraag, geeft het minstens een jaar.
  Nu de vakantieperiode er aan komt zal het zeker niet gaan helpen meerdere brieven te sturen.

  Bij aangetekend verzenden kan on-line gekeken worden waneer de brief is aangekomen. Daarna begint het lange wachten. Het eerste teken dat u gaat ontvangen is een e-mailtje en daarna komt het tijdelijke rijbewijs per post. Dit als het inmiddels al niet veranderd is.

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #210959
   Ron (03)
  Bijdrager

  @Jako, uit opmerkingen op de eerder aangehaalde fora is de algemene indruk dat die kleine antennes werkelijk geen enkel verschil maken. Zouden die wel het verschil maken dan kan ik mij niet voorstellen dat Huawei die niet standaard in de verpakking zou bijsluiten, de kosten zijn het immers niet.

  In die zwarte kegel zou een versterker kunnen zitten maar daar kom ik juist niet achter. Weet niet hoe zo een ding in het Frans heet dus dat maakt het zoeken lastig.

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #210954
   Ron (03)
  Bijdrager

  Dank je Rob. Ik had die “img” knop al geprobeerd en begrepen dat het via een link moest. Een foto naar het tekstvlak kunnen slepen was uiteraard makkelijker geweest. Ik zal later op picr kijken, het is nu even te druk.

  Gelukkig was het voor wannox duidelijk dat ik van vriend google.maps even een streetview plaatje van de bedoelde kegelvormige verbindingen heb geleend.

  Terug on topic. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of die Huawei 315s nu wezenlijk beter is dan de destijds door mij geprobeerde E5186s-22a. Ik had juist gekozen voor de 5186s vanwege de goede recensies op diverse fora. In enkele landen is dat ook het standaard modem voor ISP’s.

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #210945
   Ron (03)
  Bijdrager

  Geen idee hoe ik een foto op dit forum krijg anders dan via een weblink, sorry.

  We wonen in een klein dorp, minder dan 250 inwoners en Mr le Maire kennen we persoonlijk. Hij is echter geheel afhankelijk van wat er links en rechts naast ons, de grotere plaatsen, gebeurd.
  Dit onderwerp is ook niet echt het metier van de beste man, hij weet meer van koeien en schapen af.

  De dsl verbinding is de laatste jaren met 100% verbeterd, ik heb eerder het idee dat dit gekomen is door de overstap van Orange naar Red(SFR) dan door die zwarte kegeltjes.
  Omdat er steeds meer zwarte kabel in die palen komt te hangen heb ik het gevoel dat men bezig is een fijnmaziger netwerk aan te leggen om straks kortere afstanden naar een dslam te hebben en dus een hoger debiet. Maar het kan natuurlijk ook zomaar een mooie droom zijn.

  In reactie op: Internet haut débit voor iedereen #210941
   Ron (03)
  Bijdrager

  con

  De kegelvormige verbindingen.

30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 111)

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account