Marietta Kenkel

Aangemaakte reacties

30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 203)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Update rijbewijs #192300

  De waarschuwing is aan de informatie toegevoegd. Maar ik denk dat het hier een dienstklopper betrof….

  In reactie op: Welkom in de chambres d'hôtes. #195160

  Cees en Ratatouille, ik verzoek u allebei de nodige beleefdheidsvormen in acht te nemen. Beweren dat iemand een loser is of dat iemand jokt hoort daar niet bij. Dit draadje ging over het uitbaten van chambres d’hôtes en lijkt nu een lasterdraadje te gaan worden. U bederft hiermee ernstig de sfeer. Allebei.

  In reactie op: Electriciteitsmeter vervangen #188527

  Beste Jeroen, de omwisseling naar Linky is inderdaad verplicht én gratis. Het zinnetje “Vous avez jusqu’au 31 août pour profiter du remplacement du compteur électrique sans frais…” bevreemdt mij dan ook. Normaal gesproken heeft de Mairie in uw woonplaats hierover informatie.

  In reactie op: Artisans geven geen sjoege… #201670

  In augustus kunt u het overigens echt wel vergeten. Dan is iedereen met vakantie en zijn sommige leveranciers van bouwmaterialen ook dicht. Na La Rentrée maakt u meer kans.

  In reactie op: Op vakantie. #193755

  Hallo, het bericht was om een of andere reden in de Spam terechtgekomen en is nu ontspamd. Onze excuses.
  We zijn niet op vakantie…. was het maar zo’n feest 🙂 maar gewoon hard aan het werk.

  In reactie op: Petitietus – een nieuwe ziekte. #195617

  Neeltje is inmiddels verwijderd.

  In reactie op: BYE BYE Brussel for the Brits…. #195636

  Het draadje was gesloten om voor de hand liggende redenen. Neeltje is geblokkeerd nadat hij zelf al voelde aankomen dat dit ging gebeuren – er was al een waarschuwing. Zijn berichten werden al letterlijk door Oscar Zwart gepost op andere fora.
  De bijdrage van HP is beneden alle peil. Meningsverschillen geven zeer interessante discussies maar op de man spelen wordt hier niet getolereerd.

  In reactie op: Uw Britse buren in Frankrijk #194638

  Met enige droefenis sluit ik dit draadje. Als betrokken draadjesmakers kunt u wellicht raden waarom: het heeft de houdbaarheidsdatum overschreden. De discussie gaat een kant op die ik en u kennen… het stopt dus hier. Jammer.

  In reactie op: Uw Britse buren in Frankrijk #194601

  En hiermee heeft dit draadje zijn versheidsdatum overschreden. Toevoegingen van inhoudelijke aard zijn nog welkom, elke verwijzing betrekking hebbend op persoonlijke voor- en afkeren betekenen het einde van deze. Er zijn waarheden en gelijk willen hebben. We kennen dat uit het verleden en alle deelnemers hier herkennen de situatie en wat er op zal volgen.

  In reactie op: Uw Britse buren in Frankrijk #194580

  Ik voeg aan mijn eerdere opmerking ook het woord inhoudelijk / on-topic toe: hoffelijk en on-topic.

  @Neeltje
  . Wat mij betreft liever niet het nieuwe draadje dat en zoals u het voorstelt. Ik heb dat al vele malen eerder zie eindigen een voortijdig einde van dergelijke draadjes.

  In reactie op: Uw Britse buren in Frankrijk #194577

  Beste allen, dit was een interessant draadje, laat dat zo blijven. Zolang iedereen zich hoffelijk blijft gedragen is er geen probleem.

  Het kopt inderdaad dat als je je gite laat keuren als “meublé de tourisme”, je 71 % forfaitair mag aftrekken als kosten. Een keuring kost tussen de 200 en 400 euro. Meer informatie is hier te vinden. De keuring wordt door een goedgekeurde instantie of door een dienst van het departement uitgevoerd. De instantie is soms Gites de France of Clévacances, en die proberen je dan ook meteen lid van hun club te maken natuurlijk. Maar dit is absoluut geen verplichting.

  Een gite of een meublé moet een eigen ingang hebben. Hij mag dus ook helemaal zelfstandig staan zonder “hoofdhuis” op het terrein.

  @ Jan- Chris: als u in Frankrijk geen inkomsten hebt, en de woning echt uw vakantiewoning is (u woont het grootste deel van het jaar in Nederland), hoeft u in Frankrijk geen aangifte van inkomsten te doen.
  De Taxe Foncière en de Faxe d’Habitation (een soort onroerende-zaakbelasting) moet u uiteraard wel in Frankrijk betalen (zie boven).

  Wat u wel moet opgeven, is het inkomen uit onroerend goed in Frankrijk. Gaat u voor het betreffende formulier naar de belastingdienst en vraag dan om een formulier voor de aangifte van “location meublée saisonnière”. Van uw verhuurinkomsten wordt 50% als kosten gezien, over de andere 50% betaalt u belasting en een bijdrage aan de sociale staatskas.
  U mag uw inkomen niet opgeven onder “meublé de tourisme” als uw geen sterren heeft.

  @ Jeroen, er zijn verschillende argumenten tegen uw wijze van handelen:
  – u overtreedt de wet door te bouwen zonder vergunning; het is zelfs een misdrijf. Als de burgemeester dat al oogluikend toestaat, kan hij er door het departement voor op de vingers worden getikt en gedwongen iets aan de situatie te doen. In het beste geval ontvangt u dan een aanslag voor de achterstallige taxe d’amenagement en verhoogde taxe foncière, met boete, in het slechtste geval moet u de boel weer afbreken en kunt u een flinke (geld)straf tegemoetzien. U neemt dus grote risico’s.
  – in het geval van verkoop zal de notaris u om een verklaring vragen dat er niets zonder de vereiste vergunningen is veranderd aan het onroerend goed en dat het overeenkomt met de kadastrale registratie. Is dit niet het geval, dan kunt u een verkoop wel vergeten.
  – uw dorpsgenoten betalen wel gewoon de taxe d’amenagement (gekoppeld aan de bouwvergunning) en de taxe foncière die gebaseerd is op de oppervlakte en waarde van uw huis. Waarom zou u dat niet doen? U geniet toch ook van het onderhoud van de wegen, de straatverlichting, etc etc?
  – U wordt niet gevraagd aangifte te doen, u dient daartoe zelf het initiatief te nemen.U kunt niet aanvoeren dat u van niets wist, want wie in Frankrijk is wordt geacht de wet te kennen.

  Ik wens u veel genieten, maar vooral veel wijsheid toe.

  In reactie op: Frankrijk en Duitsland, het blijft tobben #193231

  Ha Peter ik zie dat het intussen is gelukt. Zeker een hik-upje.

  In reactie op: Leven als een god in Frankrijk? (tv) #189597

  JSwaal, uw opmerking is zacht gezegd slecht getimed en nogal tactloos. Elk leven is er een.
  Dit terzijde.
  Wij vragen ons al jaren af wanneer Frankrijk nou eens leert polderen. We proberen onze Franse vrienden uit te leggen wat dat is, maar het wordt welwillend aangehoord en dan vervolgens als utopisch afgedaan, want we zijn hier te “latin”.
  Fransco, hartelijk dank voor uw uitleg!

  Ha JSwaal, ik zie dat onze postings elkaar gekruist hebben.

  Nu weer over het onderwerp van het draadje graag.

  In reactie op: Ik wil niet gebeld worden #188317

  Ratatouille en JSwaal, stop hier alstublieft mee.

  In reactie op: 't Franse probleem in 'n notedop #195590

  Ja daar heb je natuurlijk gelijk in Peter, het was laf en ook hooghartig van Delanoë om niet met de dame in kwestie in discussie te willen gaan. Het maken van onderscheid tussen racisme en het benoemen van sociale problemen in bepaalde wijken waar veel migranten wonen is natuurlijk altijd een heikele zaak en Delanoë wilde daar duidelijk voor de camera zijn handen niet aan branden.

  In reactie op: 't Franse probleem in 'n notedop #195591

  Ook gekeken. De caviste meed overigens ook de discussie met zijn buren, omdat hij geen zin had om racistische en reactionaire taal aan te horen.

  Ook leuk om te kijken vanaf 20 maart: Op zoek naar Frankrijk

  “Leven als God in Frankrijk? De Fransen kampen met werkloosheid, aanslagen en een grote politieke verdeeldheid. De Nederlandse Parijzenaar Wilfred de Bruijn ontrafelt met scherpe blik en humor de ziel van Frankrijk en ontdekt achter de clichés een intrigerend land vol tegenstellingen.” Ik ben benieuwd.

  In reactie op: Willem #195567

  Leuk idee! Men zou kunnen overwegen dat ook met zijn forumposts te doen 😉

  In reactie op: 25 Valkuilen bij het kopen van een huis in Frankrijk #193124

  Ah u bent het! U bent welkom hoor, net als iedereen die hoffelijk blijft en zich aan het onderwerp van het draadje houdt.

  De wet treedt in werking vanaf 1 januari 2016. Als je je huis voor die datum verkocht hebt, heeft het dus nog zin om bezwaar te maken, lijkt me.
  We wachten af wie wil procederen. Kwestie van lange adem en inschatten of het de moeite waard is.

  De Charges Sociales sur la Plus Value heten nu anders en worden weer wettelijk toegepast. Verkoopt u vanaf 1 januari 2016 uw tweede Franse huis, dan bent u weer het totale bedrag aan winstbelasting verschuldigd inclusief de “financement de prestations sociales non contributives” en betaalt u weer 34,5% over de winst. Ook als u in Nederland of in een ander land al uw sociale lasten betaalt.

  De wet dateert van 21 december 2015 en heet Loi 2015-1702 Financement de la sécurité sociale.
  Het zat er al aan te komen.

  In reactie op: Vergoeding tandarts #190970

  Mocht u nog eens zoiets overkomen, dan kunt u wellicht beter vooraf overleggen met uw Franse verzekering of zij dit vergoeden.

  In reactie op: Tax plus value–– Geen sociale heffing meer betalen #192854

  Intussen heeft de Franse overheid er iets op verzonnen.
  De Charges Sociales sur la Plus Value heten nu anders en worden weer wettelijk toegepast. Verkoopt u vanaf 1 januari 2016 uw tweede Franse huis, dan bent u weer het totale bedrag aan winstbelasting verschuldigd inclusief de “financement de prestations sociales non contributives” en betaalt u weer 34,5% over de winst. Ook als u in Nederland of in een ander land al uw sociale lasten betaalt.

  In reactie op: wonen in frankrijk maar een onderneming in nedeland #192476

  Informeert u ook in Frankrijk goed wat de consequenties van het verplaatsen van het bedrijf zijn. Daar waar het zwaartepunt van uw bestaan ligt, betaalt u uw belastingen en premies. U kunt als niet-ingezetene van Nederland geen Nederlands bedrijf voeren in Nederland, maar moet daar dan in Nederland een manager voor aanstellen.
  Ik ben het eens met Ratatouille. Hier is geen algemeen antwoord op te geven. Informeert u goed naar de consequenties voordat u ingewikkelde constructies opzet.

  In reactie op: Classering gite #197440

  Hallo Le Cruyot, op de site van atout france vind je de instanties die mogen keuren. Vaak zijn dat er meerdere. Soms is het het departement zelf, soms huren ze daar anderen voor in. Mijn ervaring leert dat ze binnen 1 departement allemaal dezelfde prijzen hanteren.

  In reactie op: PKN Chr. School of Gemeenschap in de Languedoc? #191027

  Beste Mart, in Frankrijk is de laïcité begin vorige eeuw doorgevoerd en dat betekent dat er een scherpe scheiding is tussen kerk en staat. Er zijn wel scholen op katholieke, protestante of andere basis, maar dit zijn particuliere scholen. Daaraan zijn voor de ouders vaak kosten verbonden. Ze zijn zeer dun gezaaid.

  In reactie op: Kroketten van Wim #195445

  Uitstekend idee om met Kerst gewoon kroketten te doen.
  We geven de complimenten door aan Wim en natuurlijk de oorkonde.
  Uw webmasters hopen dat u allen een prettige Kerst hebt gehad en wensen u alvast een zalig uiteinde.

  In reactie op: toeristenbelasting #197447

  Beste Ad, het is aan de Communaute de Communes om te besluiten of zij wel of niet een taxe de sejour opleggen, ofwel toeristenbelasting. Als ze dat doen, bent u als “meuble de tourisme”, want geclassificeerd, in elk geval betrokken.
  Het tarief moet door de lokale overheden worden vastgesteld voor aanvang van het seizoen en kan dus verschillen per gebied. Het tarief hangt meestal van het aantal sterren/aren of clefs af en moet bij de Mairie bekend zijn gemaakt (hetzij door een papier op het mededelingenbord, hetzij opvraagbaar bij de secretaris(esse). De uiterste datum van betalen wordt ook door de Mairie vastgesteld.
  Het is in uw geval verstandig om bij de Mairie aan te geven dat u niet bekend was met de taxe de sejour in uw woonplaats, te vragen wanneer dit is besloten en hoe u dit had kunnen weten.
  In principe is deze belasting een belasting die door de toerist zelf wordt afgedragen maar door de verhuurder geind en afgedragen aan de Mairie.

30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 203)

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account