Luuk Van Doeveren

Aangemaakte reacties

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: LINKY schakelt de stroomtoevoer te snel uit #213763

  Goedemiddag Rob et Jako,

   

  Ik kom nog even terug op het geregeld afbreken van de spanning door de hoofdschakelaar. Na het inschakelen van de boiler in de gîte ging het doorlopend fout en werd om de haverklap de spanning onderbroken. Na het optellen van alle apparatuur opperde een te hulp gesnelde vriend (en elektricijn) dat wellicht de capaciteit van de aansluiting te laag was. Inmiddels is de aansluiting verhoogd naar 12 kVA en is er een andere hoofdschakelaar gemonteerd met een capaciteit van 60A. Sindsdien geen enkele onderbreking meer!

  Ik heb (helaas) niet kunnen controleren of de oude hoofdschakelaar zelf defect was, maar de conclusie van vriend is dat bij het inschakelen van apparatuur er vaak een piekspanning optreedt, die er kennelijk voor zorgde dat de hoofdschakelaar afsloeg.

  Nog dank voor jullie meedenken!

  groeten, Luuk

  In reactie op: LINKY schakelt de stroomtoevoer te snel uit #213585

  Goedemiddag,

  In de afgelopen periode maar eerst eens de situatie in kaart gebracht en ik heb nu helder welk aansluitpunt of lichtpunt op welke groep zit. Niettemin zit ik nog steeds met de vraag waarom de DB de stroom uitschakelt, met name omdat het niet bij één apparaat of aansluiting gebeurt. Ik heb de volgende feiten:

  de installatie is van 2000 (dus iets ouder dan ik eerst heb gezegd) en is aangelegd door een erkend elektricijn; In het rapport diagnostique bij de overdracht in 2016 wordt vermeld dat in de elektrische installatie geen “anomalie” is geconstateerd, maar dit zal niet veel waarde hebben.

  in de kast zitten: 20 groepen, waarvan er 11 beveiligd zijn via één aardlekschakelaar, en 2 telerupteurs.  De aardlekschakelaar waakt over de wandcontactdozen.

  Uit de onderbrekingen kan ik niet direct een patroon herkennen. Ook begrijp ik niet waarom als er een stofzuiger gebruikt wordt en de wasmachine staat aan , de hoofdschakelaar zich afsluit. Beide apparaten zitten op een verschillende groep en de kleine aardlek doet dan niets. Als ik op de testknop druk, dan schakelt de spanning wel af. Linky geeft aan dat het maximale vermogen die dag circa 3800 VA tot 4200 VA is, terwijl het contract 9000 VA zou moeten kunnen hebben. De DB staat afgeregeld op 45A, maar ik begin steeds meer te geloven dat dit apparaat toch niet goed is afgesteld. DB is alleen wel verzegeld. De Linky zelf geeft dus niet aan dat hij de stroomtoevoer heeft onderbroken, de DB slaat gewoon af. Het  is dus niet zo dat het probleem zich alleen voordoet als de oven aan is.  Ook wasmachine en stofzuiger wil niet. Een stofzuiger in de gîte en in het huis blijkt ook een trigger te zijn. Kan Enedis op afstand zien dat de DB verkeerd is afgesteld?

  Ik voeg twee foto’s bij, maar ik heb de draden (nog) niet gecontroleerd. Ik ben bereid om te investeren in een nieuwe groepenkast, conform de laatste norm (meer groepen en meer aardlek en voorbereiden op pv-panelen), maar zou het toch zeer jammer vinden als het probleem dan niet weg is. groepenkast open met Linky en DB

  In reactie op: LINKY schakelt de stroomtoevoer te snel uit #213038

  Dank Rob en Jako voor jullie meedenken en info.

  We gaan eerst maar eens de elektra in kaart brengen, zodat we weten wat waar op aangesloten is.

  Echter heb ik een vraag: als alleen de “prises” (wandcontactdozen) beveiligd zijn, dan zou ik eigenlijk verwachten dat de aardlek van 30 mA eerst in werking zou treden, voordat de DB het hele huis spanningsloos maakt. Overigens koken wij op gas met een kookplaat met één elektrisch element. De “four” is een apart apparaat.

  In reactie op: LINKY schakelt de stroomtoevoer te snel uit #213012

  Dank Rob voor je info. Ik zal de groepenkast een nauwkeuriger gaan bekijken. Op de foto is de situatie nog met de oude meter. Overigens had ik al het voornemen om maar eens in kaart te brengen welk lichtpunt en wcd op welke groep zit. Mijn architectenoog ziet niet direct of alle groepen beveiligd zijn met een aardlekschakelaar. Ik denk dat linksboven er een zit en rechtsonder zie ik twee elementen. De coupure piscine zit in de leiding naar het pomphuis.

  groepenkast

  In reactie op: LINKY schakelt de stroomtoevoer te snel uit #213009

  Interessant leesvoer, maar klopt het dan dat de Linky de disjoncteur aanstuurt? Want die schakelaar gaat namelijk om. Het scherm van de Linky blijft gewoon te raadplegen. Ik heb ook bij de Linky gestaan op het moment dat de stroom werd afgesloten (Linky zit bij ons gelukkig binnen) en toen was de Puis App Soutir circa 3800 VA.

  In reactie op: LINKY schakelt de stroomtoevoer te snel uit #212989

  Goedemorgen,

  Afgelopen oktober is bij ons een Linky geïnstalleerd. Nu was onze installatie al niet stokoud, vorige bewoner heeft deze tussen 2004 en 2006 vernieuwd. De oude meter was van Siemens en had al een digitaal schermpje. Bij het omwisselen bleek overigens dat de disjoncteur de branchement defect was.

  Ons contract is er een van 9 kVA en dan lees ik bij Enedis dat indien alle verbruikers samen minder dan 9000 VA gebruiken, dit zou moeten kunnen. Echter al bij verbruiken tussen 3500 en 5000 VA treedt de disjoncteur in werking en zijn we stroomloos. En het is niet zo dat het bij één apparaat gebeurd, dus is er geen peil op te trekken. De disjoncteur is van fabrikaat Baco, 2 pôles, 1 phase protégé, 500 mA.  Hij staat ingesteld op de waarde 45. De overige zekeringen van de betreffende groepen bewegen niet, zijn ook beveiligd met aardlekschakelaars en als apparaten teveel zouden vragen of defecten vertonen, zouden deze toch eerst moeten afslaan?

  Ik kan op de website van Enedis niet zien of de instellingen van de Linky goed zijn in combi met ons contract. Maar zoals nu ongeregeld stroomloos zijn werkt ook niet echt.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account