LaSource

Aangemaakte reacties

27 berichten aan het bekijken - 1 tot 27 (van in totaal 27)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Carboleum in Frankrijk verboden? #199464
   LaSource
  Bijdrager

  peter gebruik picr.de dan is het geen probleem

  In reactie op: Satelliet internet voor afgelegen vakantiewoning #186958
   LaSource
  Bijdrager

  Nee, dat is geen zelfrichtende. Als de schotel goed afgesteld wordt, dat kun je zelf, heb je een haarscherp beeld en goed internet. Althans dat is onze ervaring. Overigens bieden zij een product aan van Tooway.

  In reactie op: Website maken voor gite #189784
   LaSource
  Bijdrager

  Hoi Maxandr,
  De tip van Le-Bricoleur betreffende Weebly is een goeie. Zelf ben ik ook bezig om in Weebly een nieuwe website te bouwen. Belangrijk is dat je deze dan vanuit elke computer kunt wijzigen.
  De techniek achter Weebly is oké en binnen een mum van tijd heb je een mooie functionele site. Gratis kan met reclame en voor een paar euro per jaar is de reclame weg.

  In reactie op: U zegt het maar #194139
   LaSource
  Bijdrager

  Ha goed opgemerkt! of was er toch iets anders?

  In reactie op: Doorbraak muur #199412
   LaSource
  Bijdrager

  leuk, wij krijgen er ook moed van om er aan te beginnen.

  In reactie op: Spooktelefoontjes #189750
   LaSource
  Bijdrager

  Wij krijgen deze telefoontjes ook. Wij bellen nooit terug als het nummer onbekend is. Zou het dringend zijn of een aanvraag dan bellen ze vast wel weer. Zo niet ook niet erg……

  In reactie op: EDF engels sprekende helpdesk #186654
   LaSource
  Bijdrager

  Beste oldie, wij spreken een aardig woordje frans, maar er zijn dingen die je niet geregeld krijgt als je de rappe dame aan de telefoon hebt. Vragen om, aub iets langzamer te praten lukt een zinnetje en daarna gaat het weer als van ouds. Dan is het fijn als je je probleem even kunt precies kunt uitleggen in het engels. Daarna was alles direct geregeld. Dit alles heeft er niets mee te doen dat wij geen frans willen of kunnen praten.

  En dan, de Fransen mogen ook best wel eens hun best doen om anderstaligen van dienst te zijn, zij het in het frans of in het engels.
  Laat dit nu geen oeverloze discussie worden over het frans praten. Wij hebben het geregeld en dat is belangrijk. Het nummer is voor de regio Noord, midden -oost Frankrijk

  In reactie op: EDF engels sprekende helpdesk #186650
   LaSource
  Bijdrager

  Overigens het nummer dat op het bovenstaande kaartje staat klopt wel en ook weer niet. Van deze helpdesk (Frans) kregen wij een ander nummer 056 21 64 908. Wij werden daar super snel en degelijk geholpen.

  In reactie op: EDF engels sprekende helpdesk #186664
   LaSource
  Bijdrager

  Super, bedankt

  In reactie op: lekkende kraan #199096
   LaSource
  Bijdrager

  Peter, ik ben het helemaal eens met je………………..:)

  In reactie op: Vraag voor Jako #186577
   LaSource
  Bijdrager

  pfffffttttttttttttttttt

  In reactie op: Beton storten #200409
   LaSource
  Bijdrager

  Waarvan akte en doorgegeven aan de betreffende personen.
  Achteraf bezien, muuhhhhhh, was het misschien toch beter geweest een wagen vol beton te bestellen. Het was wel zwaar om dit klusje met 4 man te klaren. Hoezo 4 man? nou 3 voor de camera en een er achter. Overigens Mariëtte tel ik als man gezien haar werklust en inzet en het aantal scheppen die ze IN de betonmolen heeft gedaan.

  In reactie op: Beton storten #200407
   LaSource
  Bijdrager

  Beton storten dat lukt nog wel. Eindelijk heb ik dan ook de weg gevonden om direct een foto hier te plaatsen. 😀

  14187006wl.jpg

  14187007ow.jpg

   LaSource
  Bijdrager

  Dat geldt toch alleen bij meer als 5 ha!

  In reactie op: Beton storten #200429
   LaSource
  Bijdrager
  In reactie op: Beton storten #200438
   LaSource
  Bijdrager

  Bedankt forum leden voor jullie tips en raad.

  Groet Mariëtte en Rinus

  In reactie op: Beton storten #200439
   LaSource
  Bijdrager

  Oepsssssssssss, bedankt allemaal voor jullie zeer gewaardeerde commentaren. Ik heb er niet bij stil gestaan dat er zulke krachten optreden.
  Ik zal jullie raad bevlogen en er een stevige steun muur onder zetten, maar eerst een aantal kilo betonmix bij bestellen.

  Dan nog een vraag, als ik de geroerde grond afgraaf en daarvoor verdicht puin stort met daarin een drainage dan zou het inklinken afgelopen moeten zijn??????

  In reactie op: Beton storten #200435
   LaSource
  Bijdrager

  Voor een derde deel komt de plaat op verdichte grond en tevens zal deze grond met een stenen muurtje van 30 cm hoog op zijn plaats gehouden gaan worden. Alleen op ongeroerde grond gaat niet. De plaat zou dan te laag komen te liggen. Het zwembad zelf komt dan ook voor een derde deel op geroerde grond te staan. Het gaat hier om zware klei grond die een half jaar ingeklonken is.

  In reactie op: Beton storten #200405
   LaSource
  Bijdrager

  Wij hebben lang getwijfeld wat we nu zouden gaan aanleggen. Inbouw of opbouw! Het wordt een opbouw zwembad met een diameter van 5 m. De rede waarom wij gekozen hebben daarvoor, het terrein loot naar de buren op en zouden, als wij gekozen hadden voor inbouw een steunmuur moeten gieten. Dan waren we drie dagen bezig geweest met beton storten. Wij hebben de helling voor de helft afgegraven, voor de winter, en met de afgegraven grond het vlak recht gemaakt. Zodoende komt de vloer mooi recht te liggen. Verder hebben wij puin gestort om er voor te zorgen dat eventueel drukkend water weg kan onder de vloer. De voorkant van de vloer wordt met stenen opgemetseld. Zodat je een mooi zicht hebt en niet de betonnen vloer. Trappetje ervoor uit natuursteen en klaar is kees.

  In reactie op: Welke fruitbomen in de Franche Comte #189022
   LaSource
  Bijdrager

  Wij hebben in onze tuin de volgende bomen staan. noot, pruimen, mirabellen en zwetchen, je weet wel die zure pruimen. Gepant hebben wij peren en twee appelbomen.
  In onze buurt is een fruit kweker en die heeft veel verschillende appel en peren soorten

  In reactie op: Beton storten #200427
   LaSource
  Bijdrager

  Kijk dat scheelt alweer 10 cm. De beton onder het zwembad maken wij iets dikker. De rest is als ondergrond voor het terras. Ik zal straks in het zonnetje even een foto maken hoe het geheel is afgegraven. Het kan maar stevig zijn. Nee wij hebben het plaatselijke rugby team niet uitgenodigd omdat dat hier in ons dorp niet bestaat. We zouden er wel een kunnen vormen, met rollators en zo. Wij hebben 50 inwoners en de meeste zijn oud, te oud voor dit soort spelletjes. Kaarten zou nog wel gaan………….

  In reactie op: Beton storten #200424
   LaSource
  Bijdrager

  Voor de winter hebben wij nog een vloer in de schuur gemaakt van 8x4x0,20 die zat er in een flinke morgen erin. Nu is het een beetje een ander verhaal 10x5x0,30. Juist ja het moet ook een goede oefening worden voor been, arm, buik spieren. Er mogen nog 10 kg spek vanaf, hihihihi.
  Door de ligging van de tuin kunnen wij met een manitou de 9 bigbags op de plaats van bestemming plaatsen tenminste als het niet te nat is. Daarvoor roep ik nu de weergeesten aan ervoor te zorgen dat het een paar dagen voor 13 maart lekker droog is, zonnetje erbij, scheppen, draaien en kruien……….pppffffffttttttt

  In reactie op: Waterglas toepassen in egalisatievloer #200454
   LaSource
  Bijdrager

  Waterglas kan door de specie of mortel gemengd worden waardoor het na uitharden waterdicht is. Dit wordt vaak toegepast bij het metselen of storten van kelders of vloeren.

  In reactie op: Beton storten #200420
   LaSource
  Bijdrager

  Ja, er komen twee lagen betonijzer matten in. De dag van het storten, overigens met het handje en niet uit de betonwagen, komt naderbij.

  In reactie op: Beton storten #200417
   LaSource
  Bijdrager

  zeker niet. Ligt al klaar in de schuur. bedankt

  In reactie op: Beton storten #200415
   LaSource
  Bijdrager

  Bedankt allemaal. Het is mij nu duidelijk.

  In reactie op: Pellet kachel #200253
   LaSource
  Bijdrager

  Wij hebben een combi, houtkachel met palletkachel, overdag stoken wij centraal vanuit de keuken met hout en in de nacht neemt de palletkachel het automatisch over en zorgt ervoor dat het watercircuit op temperatuur blijft.
  Nu tot je vraag, geluid…… Ja een palletkachel die in de woonruimte staat maakt geluid. Je hoort de ventilator en de schroef die de pallets in de brandruimte schroeft. Is dat geluid hinderlijk? Voor ons niet.

  Voordeel voor ons, je kunt een of twee dagen weg zonder dat je woonruimte koud wordt. Wij zijn er blij met deze oplossing. Verder is het navullen gemakkelijk en je hebt bijna geen as meer omdat de pallets voor 98% verbranden.

27 berichten aan het bekijken - 1 tot 27 (van in totaal 27)

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account