hent

Aangemaakte reacties

30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 38)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Natuursteen schoonmaken #207609
   hent
  Bijdrager

  Dag Rob,

  Dat had ik al geprobeerd maar het hielp niet echt goed en het was een nogal intensieve tijdrovende klus.

  In reactie op: Stalen dakpanplaten #207608
   hent
  Bijdrager

  Dank je wel Wim. Ik ga kijken.

  In reactie op: Hoe blijf jij warm? #189291
   hent
  Bijdrager

  Ik heb de Ecofan ook aangeschaft en de afgelopen week voor het eerst gebruikt. Ook ik ben enthousiast. Het verwarmt mijn keuken sneller en verspreidt de warmte door de ruimte zonder geluid en vervelende luchtstromen.

  In reactie op: Hoe blijf jij warm? #189286
   hent
  Bijdrager

  Wilem,

  Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen met de Ecofan. Overweeg er ook één te kopen maar wacht even jouw ervaring af.

  In reactie op: Onkruid in grindpad #189109
   hent
  Bijdrager

  Ik heb de strijd maar opgegeven. Omdat ik geen gif meer wil gebruiken, schoffelen erg goed is voor mijn conditie maar te veel tijd neemt van mijn beperkte vakantiedagen, accepteer ik het gras en andere (on)kruiden. Ik maai en rijd plat.

  In reactie op: Wie is er nog steed Charlie en wie niet meer ? #194048
   hent
  Bijdrager

  Nou vooruit nog 1 keer dan.
  Bijzonder is dat het woord demoniseren voorbij komt. Ook zo’n fenomeen waarmee anderen in een hoekje worden gezet. Anderen demoniseren.
  “Fraaie voorbeelden” ui je onderste alinea zal vast niet slaan op je eigen stuk neem ik aan? Waar valt: ‘Linkse kerk’ ‘Politbureau van de PVDA” “geestelijk minvermogenden” eigenlijk onder? Anderen demoniseren blind voor eigen gedrag/uitlatingen.
  Overigens heb ik geleerd dat Heer met een hoofdletter alleen geldt voor God. Grappig det je Heer Wilders met een hoofdletter weer geeft.
  En nu laat ik het er echt bij. Ik ga een trekhaak onder de auto zetten.

  Hent

  In reactie op: Wie is er nog steed Charlie en wie niet meer ? #194046
   hent
  Bijdrager

  Ali,

  Afdwalen?
  Je laatste zinnen sluiten precies aan bij waar ik me aan stoorde toen je begon: ‘de linkse kerk’, in dit stuk gevolgd door ‘politbureau van de PVDA’. Ook weer een kreet die niet van je zelf is en je eigen gedachten verbergen achter ‘velen denken’ is ook niet fraai. (als je er op wordt aangesproken kun je altijd nog zeggen: “Maar dat vind ik niet, dat vindt men.” Deze insinuaties die geen enkele grond hebben zijn gevaarlijk en daar staat het internet vol mee.
  Het vervelende van internet is dat ik slechts je woorden lezen kan en je niet in de ogen kan kijken zodat ik daarin mogelijk kan zien dat je best een aardig mens bent.
  Ik haak af.

  Hent

  In reactie op: Wie is er nog steed Charlie en wie niet meer ? #194041
   hent
  Bijdrager

  Ali,

  Als je begint met Volkskrant ‘linkse kerk’ weet ik al welke kant het op gaat en waar het eindigen gaat. Vooringenomen, selectief op zoek naar argumenten die de vooringenomenheid bevestigen.

  Hent

  Oei, nou doe ik het zelf ook. Zo zie je maar, vooringenomenheid komt bij veel mensen voor. Ik word graag overtuigd van het tegendeel, dat iemand die begint met ‘linkse kerk’ (is dat een term van Wilders overigens?) niet selectief in de argumentenbak winkelt.

  In reactie op: Geel vest verplicht voor motorrijders #191383
   hent
  Bijdrager

  Peter,

  Zoiets als in je link maar dan met twee zweefzadels in plaats van met buddy. En brommer vind ik een mooi relativerend woord. Blijf ‘stoere’ motorrijders toch nog steeds zien als puberale kreidler jochies die hun motor zien als verlengstuk van hun lid.
  Ooit nog boze blikken gekregen toen ik op een plein vol stoere Harleys een uitgedoste Hells Angel complimenteerde met: “Mooie brommer!!”

  Hent

  http://bellimont.blogspot.nl/2013/05/ouwe-meuk.html

  In reactie op: Autoprobleem #190264
   hent
  Bijdrager

  Mooi bericht. Ik was voorbereid op eindeloos gedoe.

  Hent

  In reactie op: Geel vest verplicht voor motorrijders #191378
   hent
  Bijdrager

  Het vergroot de zichtbaarheid en daarmee de veiligheid. Het zal wel maar het ziet er niet uit op mijn oude brommers (Honda 500 en BMW R26). Ik rijd zowiezo alleen overdag en met mooi weer. Ik ga het dus niet dragen, doe het wel onder de buddy van de Honda en aan met pech in de hoop dat mijn gele vestje van verre zichtbaar is en de hulp zich spontaan aan dient.

  Hent

  In reactie op: Rolstoel e.d #190871
   hent
  Bijdrager

  Haha, ik zal het tegen hem zeggen. Zal hij leuk vinden. Goede reis en een fijn tijd daar.

  Hent

  In reactie op: Rolstoel e.d #190869
   hent
  Bijdrager

  Ik dacht, ik moet nog ergens een foto hebben van mijn vader op zijn opvouwbare scootmobiel. Hieronder kun je hem vinden. Misschien voor een volgende keer, heb je een idee.

  Hent

  http://bellimont.blogspot.nl/2012/02/klussen-1_12.html?showComment=1427027947344

  In reactie op: Rolstoel e.d #190876
   hent
  Bijdrager

  Toen mijn familie mij in Frankrijk bezochten hadden ze voor mijn vader een opvouwbare electrische scootmobiel gehuurd in Nederland. Kon gewoon in de kofferbak van de auto. Ik weet niet wat het kostte. Als je een hele zomer gaat wellicht duur.

  Hent

  In reactie op: Wat nemen wij voor buren/vrienden mee naar Frankrijk? #194725
   hent
  Bijdrager

  Kaas en dan vooral oude kaas. En mijn zelfgebakken appeltaart viel erg in de smaak.

  Hent

  In reactie op: Cementsluier op tomettes #200685
   hent
  Bijdrager

  Dag Jos,

  Het antwoord is heel simpel maar in mijn bericht inderdaad niet duidelijk: Ik heb het nog niet gedaan. Bij mijn tegelvloer waren aan aantal tegels vies. Die heb ik met zoutzuur schoon gemaakt. Ze werden echt mooi maar ruw in vergelijking met de rest. Voordat ik alles schoon maak en apparaten ge huren moet ik me eerst verdiepen, voor laten lichten. Maar ik moet zo veel klussen, muren, badkamer, keuken doen die prioriteit hebben dat dat nog even blijft liggen.

  Hent

  In reactie op: Cementsluier op tomettes #200680
   hent
  Bijdrager

  Dag,

  Met zoutzuur krijg je ze prachtig schoon MAAR daarmee haal je een laagje weg en worden ze ruw. Je moet ze dan weer opnieuw slijpen en polijsten. Dat schoonmaken is me gelukt maar het elijpen en polijsten helaas niet.

  Hent

  In reactie op: Autonoom met energie? #189032
   hent
  Bijdrager

  Dag,

  Ik heb er geen verstand van. Werd wel enthousiast van het volgende maar kan niet bepalen of dit systeem ook daadwerkelijk potentie heeft.

  Huis warm, gasrekening nul met nieuwe Solar Freezer (update)

  hent

  In reactie op: Kalk laag op oude muur, bijwerken of weghalen? #199792
   hent
  Bijdrager

  Overigens, voor plekken in stuukwerk zoals roet ed dergelijke die zie moeilijk laten bedekken door latex gebruik ik wegenwit. Verkrijgbaar in spuitbus. Werkt fantastisch.

  Hent

  In reactie op: Kalk laag op oude muur, bijwerken of weghalen? #199791
   hent
  Bijdrager

  Dag Jos,

  Dat witmaken met kalk en water. Zou je dat ook op buitenmuren kunnen toepassen?

  Hent

  In reactie op: Onkruid in grindpad #189085
   hent
  Bijdrager

  Nogmaals de foto.

  In reactie op: Onkruid in grindpad #189084
   hent
  Bijdrager

  Dag Tjitte,

  Een aantal jaren spoot ik gif op mijn pad maar dat voelde niet lekker, ik ben eigenlijk niet zo van het gif. En kom me niet aan zetten met verhalen dat het niet zo’n kwaad kan. Dan moet ik altijd denken aan mijn vader die de afgewerkte motorolie in de grond weg liet lopen. Als ik daar opmerkingen over maakte was hij hoogst verbaasd. ‘Hoezo slecht? Olie komt toch uit de grond? Dan kan het weer terug laten lopen van olie toch niet slecht zijn!’
  Nu schoffel ik met zo’n franse schoffel. Als de grindlaag dik genoeg is gaat dat redelijk makkelijk. En ja het komt weer terug maar dat kwam het met het gif ook.

  Op de foto een bejaarde man met een handeg in zijn moestuin die ik een paar weken geleden in Frankrijk fotografeerde. Alles met de hand en ondanks hoge leeftijd nog in een prima conditie.
  Hent

  In reactie op: Hoog gras #189074
   hent
  Bijdrager

  Dag Tjitte,

  Ik worstel met hetzelfde probleem. Heb een AS motormaaier die het terrein makkelijk aan kan maar de eerste maaironde, als het gras en onkruid een meter hoog staat, verloopt moeizaam. Het gemaaide gras hoopt zich op onder de machine in de trommel en ik moet elk rondje de machine afzetten en de trommel weer leeg maken. Ik heb echter een oplossing bedacht die ik nog in de praktijk moet testen. Van een oude AS heb ik het voorste wiel en ophanging verlengd zodat de machine aan de voorkant veel hoger komt en daardoor het gemaaide gras zich niet meer ophoopt.

  Hent

  In reactie op: Grote gasflessen (33KG) #200771
   hent
  Bijdrager

  De gewone gasflessen voldoen prima en gaan lang mee, ook voor douchen. Bij emaus kun je ze kopen, vaak voor 1 euro. Soms nog met gas er in. Ik heb altijd voldoende voorraad want ze zijn inderdaad leeg op de momenten dat je niet even naar de supermarkt kan.

  In reactie op: Boek over Frankrijk #190041
   hent
  Bijdrager

  Na zo veel gelazer ben ik nieuwsgierig geworden en heb het boek gekocht om het over enkele weken op mijn gemak bij de houtkachel door te werken. Antireclame is ook reclame.

   hent
  Bijdrager

  Toen ik een nieuw adres in Nederland had heb ik ook diverse pogingen gedaan om deze adreswijziging bij de diverse instanties voor elkaar te krijgen. Op de een of andere manier lukte het niet om dat snel en goed te regelen. Belastingdienst is belastingdienst zou je denken maar schijnbaar is het niet zo eenvoudig.

  In reactie op: Glaasje wijn of glaasje gif? Santé! #194498
   hent
  Bijdrager

  Maar waarom worden er in de franse wijnen meer bestrijdingsmiddelen aangetroffen dan in de wijnen uit andere landen? Heeft dat alleen met de wetgeving te maken of ook met klimatologische omstandigheden.

  Hent

  In reactie op: Taxe dhabitation #196560
   hent
  Bijdrager

  Hoi Tineke,

  Ook ik heb jarenlang na mijn aankoop in 2007 geen tax habitation betaald. Had het de eerste jaren niet eens in de gaten. En toen ik op een gegeven moment toch wel wat zenuwachtig begon te worden viel plotsklaps wel een aanslag in de bus. Niet eens een naheffing zoals ik verwachtte maar gewoon de rekening van dat jaar.

  In reactie op: Tractor & rijbewijs? #202210
   hent
  Bijdrager

  Als het alleen gaat on het maaien van een ‘kleine’ boomgaard kun je ook denken aan andere mogelijkheden. Ik ben met mijn 1000 vierkante meter boogaardgras zeer tevreden met mijn zelfaangedreven AS maaier. Geen rijbewijs verzekering etc nodig. En je blijft ook nog fit.

  http://m.youtube.com/watch?feature=c4-feed-u&v=m0LTNIvAkgc

  Hent

  In reactie op: Wespen verdwenen #188890
   hent
  Bijdrager

  In de loirestreek geen frelon en heel weinig wespen.

30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 38)

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account